avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii ...

Despagubire investitori conducta gaze

As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru despagubirile incasate de la cei care se branseaza .

Investitorii sunt obligati sa fie constituiti in asociatie ?

Eu am platit despagubirea si nu mi s-a dat factura, s-a facut un p-v intre 5 persoane/vecini care au spus in p-v ca sunt asociatia propietarilor conductei de gaz si ca au incasat de la mine suma de bani.
Am cautat la reg.Comertului si nu gasesc asociatia asta .

Multumesc




Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:57, 2 Februarie 2021
Pai locatarii care au investit in conducta de gaze de unde sa va dea factura? Ei au investit ca persoane fizice.
Investitorii sunt obligati sa fie constituiti in asociatie pentru a putea pretinde despagubiri ?

In trebarea este de natura juridica.....nu de maidan
Nu exista nicio obligatie privind emiterea vreunei facturi. Singurele facturi care ca intereseaza sunt cele ale conductei propriu-zise (materiale si manopera), in baza carora vi se calculeaza valoarea despagubirilor. Respectivul proces verbal va este mult mai util, pentru ca atesta faptul ca dvs despagubiti investitorii proportional si ca primit acceptul de a va bransa la conducta.

Offtopic: Sunt curios: de ce cereti o factura si nu o chitanta? Dpdv contabil/fiscal o factura indica ca exista o suma de bani ce trebuie achitata, iar chitanta atesta achitarea respectivei sume de bani.

Ontopic:
De asemenea, nu exista nicio obligatie ca investitorii sa se asocieze in vreun fel. Totusi, pot exista intelegeri tacite intre acestia (cazul meu: investitorul initial a ridicat teava pana la etajul 7, eu am continuat-o pana la 10 si, la final, am impartit cheltuielile totale pe jumatate).
În sensul legii CodFiscal sumele de bani provenite din despăgubiri sunt impozabile.

"Vecinii" au plătit pt.conducta o anumită suma de bani in urma cu 15 ani și acum calculează despăgubiri raportate la prețul dolarului din ziua de azi.
Daca tot calculăm raportandu-ne la inflație atunci sa plătească impozit .


Cei de la Distrigaz au spus că după 7 ani conducta stradală intră în proprietatea lor de drept fara nicio formalitate.
Totuși ,aștept un profesionist să răspundă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
Dor77, utilizator
Dvs aveti datoria de a ii despagubi proportional cu investitia initiala. Pana la urma, chiar daca serviciile ar fi fost negociate in valuta, facturile s-au emis in lei.

Dor77 a scris:


Cei de la Distrigaz au spus că după 7 ani conducta stradală intră în proprietatea lor de drept fara nicio formalitate.


Am tot auzit acest punct, sub diverse forme (5 ani, 10 ani), dar e prima data cand aflu de 7 ani. Cei de la Distrigaz v-au spus si legislatia in baza careia conducta intra in proprietatea lor?

Alte discuții în legătură

Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)
Bransare fara acord alex_element alex_element Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)