avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie ccc, adeverinta gresita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie ccc, adeverinta gresita

Buna ziua. Care sunt bazele legale prin care pot solicita recalcularea indemnizatiei, in conditiile in care, printr-o eroare pe adeverinta din partea angajatorului au fost trecute niste sume mai mici decat cele declarate in ANAF?

Mentionez ca nu am fost informata ca exista neconcordnte intre documente, iar ulterior, desi am transmis adeverinta corectata catre APJIS am primit urmatorul raspuns:
"va comunicam urmatoarele:

-este responsabilitatea angajatorului ca adeverinta de venit pe care v-a pus-o la dispozitie sa concorde cu raportarea la anaf, aferenta aceleiasi perioade;

-ajpis foloseste platforma anaf doar cu caracter consultativ, pentru a verifica daca veniturile inregistrate in adeverintele de venit sunt mai mici sau egale, fata de cele declarate in anaf, situatie in care se iau in calcul indemnizatiei veniturile din adeverintele de venit(OUG111/2010 art.13, alin1, lit d);

-doar in situatia in care veniturile din adeverinte sunt mai mari decat cele declatate la anaf, angajatorul este sesizat sa verifice si sa rectifice neconcordantele

Ca urmare indemnizatia de crestere copil, in dosarul dumnevoastra a fost calculata corect, cu respectarea legislatiei in vigoare. Nu se impune recalculare."

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
MihaelaS023, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 26 Ianuarie 2021
Doar sa contestati in instanta decizia AJPIS.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns, dar atat timp cat tine de o interpretare personala a persoanei care verifica dosarul doar in instanta se poate solutiona?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
MihaelaS023, utilizator
Da, intrucat legea si normele de aplicare nu prevad recalcularea in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil calindenisa99 calindenisa99 Buna ziua. Am si eu o situatie: am fost angajata cu contract de munca la 2 societati inainte de a intra in concediu crestere copil. Dupa 2 ani mi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Recalculare indemnizatie crestere copil dupa 1 an andra_2 andra_2 Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil (copilul are 1 an). Luna trecuta am fost sunata de la locul de munca sa ma duc dupa o adeverinta de venit, cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil irinahan irinahan Buna ziua. Am o problema, va rog sa ma lamuriti (ajutati) referitor la indemnizatie de crestere copil. Am nascut in 31 mai si trebuie sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)