avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalculare indemnizatie crestere copil dupa 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalculare indemnizatie crestere copil dupa 1 an

Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere copil (copilul are 1 an). Luna trecuta am fost sunata de la locul de munca sa ma duc dupa o adeverinta de venit, cu care sa cer recalcularea indemnizatiei pentru ca la prima adeverinta nu mi s-a luat in calcul valoarea tichetelor de masa. Am facut cererea, azi am primit raspunsul: nu se poate, am depasit cele 30 zile in care puteam face contestatie.
Mai pot face ceva? Daca am calculat bine, nu e o diferenta foarte mare pe luna, dar se aduna in 2 ani.
Precizez ca nu sunt singura in situatia asta, la firma.
As vrea sa stiu ce variante am.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andra_2 , utilizator 17:03, 13 August 2015
1. AJPIS are dreptate, vedeti ca si in decizia de aprobare a indemnizatiei pentru CCC scrie ca aveti un termen de contestare in caz ca aveti dubii asupra datelor prevazute acolo.

2. - Dvs. trebuia sa solicitati angajatorului de la inceput sa va treaca in adeverinta veniturile legale in functie de care se acorda indemnizatia pentru CCC.
- Fiind vina angajatorului il puteti actiona pe acesta in judecata si sa ii cereti sa plateasca el diferenta de indemnizatie care vi se cuvenea.
Stiu ca AJPIS are dreptate. Dar totusi, nu din vina mea am cerut recalcularea.
Eu trebuia sa-i cer angajatorului ce? Sa-si faca treaba? E o firma veche, nu sunt prima care a intrat in CIC si pt care a trebuit sa completeze adeverinta.
Va multumesc pentru raspuns!
In cazul dvs, angajatorul este de vina ca nu v-a completat corect adeverinta de venituri . El ar trebui sa va plateasca diferenta .

Art.254 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
....
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul gresit indemnizatie crestere copil madalinanistor madalinanistor Buna ziua.In calculul indemnizatiei de crestere copil nu mi s-a luat in calcul valoarea bonurilor de masa ci numai venit net realizat in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei crestere copil - adeverinta incompleta? adrianazaman adrianazaman Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil. In cursul zilei de astazi, am aflat ca la calcularea indemnizatiei intra si valoarea tichetelor de masa. In ... (vezi toată discuția)
Venituri pe adeverinta pentru calcularea indemnizatiei pentru ccc Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Pe adeverinta tip ce se completeaza pentru idemnizatie, la veniturile realizate ar trebui inclusa si valoarea bonurilor de ... (vezi toată discuția)