avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum poate fi asigurat la sanatate un student in UK ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum poate fi asigurat la sanatate un student in UK (fara bursa de la statul roman)?

Buna ziua,
Pentru un student in UK (fara bursa de la statul roman, Erasmus etc), cum pot sa obtin calitatea de asigurat in Romania. Statul se pare ca ne-a lasat si fara statut de asigurat ca student (pana in 26 ani) si fara card de sanatate european. In UK vom obtine asigurare NHS prin pre-settlement, pentru care platim anual, apoi va trebui sa platim si in Romania aceeasi perioada (desi vom sta eventual in vacante sau pentru alte eventuale situatii)? Chiar si asa, cum se procedeaza? Multumesc anticipat pentru posibil raspuns.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Asigurare pt. studend in ue Kel Kel Buna ziua. Copilul meu de 20 de ani este student in Austria(dupa examen,nu cu Erasmus din Romania).Conform legii nu poate fi coasigurat,fiindca nu este ... (vezi toată discuția)
Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)
Card international de sanatate RalucaChesnoiu RalucaChesnoiu Buna ziua, As dori sa stiu daca acest card international de sanatate mai este valid in conditiile in care mi-am dat demisia si urmeaza sa muncesc legal in ... (vezi toată discuția)