avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, Am incercat retragerea drepturior ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii ...

Buna seara,
Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii dintr-un cont poprit de anaf/executori si am primit raspunsul de mai jos:
In ceea ce priveste termenul de 3 luni din procedura noastra, mentionez ca acesta se bazeaza pe prevederile art. 781 alin.5 lit.c) din Codul de procedura civila si se refera la platile drepturilor salariale viitoare pentru o perioada de 3 luni de la data infiintarii popririi, adica opereaza pentru viitor, nu pentru salariile anterioare infintarii popririi. Iti redau mai jos extras din art.781 Cond de procedura Civila.
(5) Nu sunt supuse executarii silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege si asupra carora debitorul este lipsit de dreptul de dispozitie;
b) sumele reprezentand credite nerambursabile ori finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele aferente platii drepturilor salariale viitoare, pe o perioada de 3 luni de la data infiintarii popririi. Atunci cand asupra aceluiasi cont sunt infiintate mai multe popriri, termenul de 3 luni in care se pot efectua plati aferente drepturilor salariale viitoare se calculeaza o singura data de la momentul infiintarii primei popriri.
Conform celor de mai sus banca refuza eliberarea sumelor de bani. Este corect? Daca da exista vreo derogare in sensul acesta?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce venituri nu pot fi executate silit tom20034 tom20034 Am inteles ca exista o lege care interzice executarea silita a unor categorii de venituri. Care sunt acelea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Explicatii art 781 alin (5) lit.c din codul de procedura civila bozatanta bozatanta Buna ziua! Explicati-mi va rog acest articol redat mai jos! SECŢIUNEA 3: Poprirea Art. 781: Obiectul popririi (5)Nu sunt supuse executării silite prin ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)