avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere casa

Buna ziua
Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' - SA, mi s-a transmis ca locuinta pe care o detineam urmeaza sa fie expropriata, in conformitate cu Legea 255/2010 si HG nr. 510/01.07.2020. In acelasi document s-a transmis si valoarea despagubirii.
Pana in acest moment nu am primit sumele stabilite pentru despagubire. M-am adresat prin email CFR-ului dar nu am primit nici un raspuns.
In urma cu cateva zile au inceput lucrari in zona si, probabil ca in curand va trebui sa parasesc locuinta si sa-mi caut alta.
Cui si cum ar trebui sa ma adresez pentru a rezolva acesta problema?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
StefanL61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Negru_Marcela , utilizator 21:15, 2 Martie 2023
Buna seara. Fiind vorba de exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, aceasta este procedura. Probabil ca sunteți in procedura de efectuare a plăților. Dacă sunteți nemulțumit de despăgubirea primită/stabilită, va puteți adresa instanței.
Buna ziiua. Va multumesc pentru raspuns. Nu valoarea despagubirii ma nemultumeste, ci intarzierea cu care se desfasoara procedura de efectuare a platilor. Eu trebuie sa-mi caut alta locuinta si am nevoie de acei bani. In acest moment nu am nici o estimare a datei la care voi primi despagubirea.
Buna ziua
am si eu aceeasi problema CFR doreste sa ma exproprieze de casa
Rugamintea este sa-mi spuneti cum a-tiobtinut o valoare justa deoarece ce suma imi propun este derizorie
care au fost etapele exproprierii
MULTUMESC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care valoarea despagubirilor nu reflecat valoarea reala a imobilului, potrivit art. 22 din Legea 255/2010, dar si in temeiul altor acte normative aplicabile, trebuie sa contestati cuantumul despagubirilor printr-o actiune in instanta.

In cadrul procesului, prin expertiza se va stabili valoarea corecta a imobilului iar expropriatorul va fi obligat sa puna in aplicare decizia instantei de judecata.
Multumesc pentru informatie si promtitudine
As mai dori o informatie
Au dreptul sa ma evacueze inaintea finalizarii procesului ?
Evident ca eu nu am unde sa locuiesc asta ar presupune sa-mi iau chirie?
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
Negru_Marcela, utilizator

Alte discuții în legătură

Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de expropriere OvidiuRo OvidiuRo Buna ziua, imobilul in care avem inchiriate 2 spatii comerciale urmeaza a fi expropriat si demolat de primarie. Intr-una dintre spatii avem activitate, in ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)