avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer portofoliu clienti cu solduri intre societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer portofoliu clienti cu solduri intre societati

Buna ziua!

Se dau doua societati comerciale cu acelasi cod caen prinicipal de prestari servicii, cu acelasi asociat majoritar si administrator. Ambele neplatitoare de TVA.
Au fost infiintate si gandite sa presteze acelasi tip de servicii, in localitati diferite.
Datorita situatiei actuale nr de clienti nu a crescut conform estimarilor si se doreste transferul tuturor clientilor pe o singura societate, cu tot cu solduri restante sau avansuri, urmand ca cealalta societate sa desfasoare in contiuare aceleasi servicii dar catre sector Business si eventual sa adauge si alte tipuri de servicii in portofoliu.

Clientii existenti au incheiat contract cu abonament lunar ce prevede clauza de cesiune catre terti si intentionam sa resemnam contractele pe societatea care ii va prelua pe toti.

Intrebarea este insa referitoare la transferul soldurilor din punct de vedere contabil. Firma de contabilitate imi spune ca se poate face mutarea de solduri doar prin vanzarea societatii.

Desi nu sunt contabil, indraznesc sa cred ca totusi exista solutii legale pentru a realiza acest lucru, ca de exemplu situatia in care un operator de telecomunicatii preia baza de clienti a unei retele mai mici, locale.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Cum am putea solutiona aceasta situatie din punct de vedere contabil?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Firma ionescu_ady ionescu_ady buna ziua la multi ani pt toate doamnele,domnisoarele si mamele intrebarea mea: vreau sa cumpar o firma catv si net firma functioneaza ce trebue sa stiu ... (vezi toată discuția)
Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Transfer firma dintr-un judet in altul anitsirc anitsirc Buna! Pot sa am firma pe un judet si sa desfasor activitate si in alte judete? Cum se face transferul firmei dintr-un nudet in altul? Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)