avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua .Am tot consultat forumul privind denuntul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua .Am tot consultat forumul privind denuntul calomnios ...

Buna ziua .Am tot consultat forumul privind denuntul calomnios si as dori sa imi confirm ca am inteles bine ! Dupa solutia procurorului in cazul unui denunt "fapta nu exista " una din solutii ar fi sa ma inderept impotriva reclamantului cu plangere penala pentru inducerea in eroare a organelor judiciare art 268 ncp ,sau o alta ( ori ambele intr-o singura plangere ) pentru denunt calomnios art 259 ncp . Civil ,insa cum ma pot indrepta impotriva reclamantului ( succesiune de reclamatii catra multe autoritati si institutii -cu rezolutii identice : " au fost respectate prevederile legale " ) ,eventual cu solicitare daune .Multumesc,

Alte discuții în legătură

Inducerea in eroare a organelor judiciare stefystef2010 stefystef2010 In cazul in care am primit NUP de la Parchet pentru Abuz in serviciu si ulterior Tribunalul respinge plangerea petentului impotriva ordonantei procurorului , ... (vezi toată discuția)
Mai exista denunt calomnios in noul cod penal? laau laau Mai exista notiunea de denunt calomnios in Noul cod Penal? Am 25 de NUP si as vrea sa fac ceva sa inceteze cine ma hartuieste asa. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)