avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am mostenit un teren agricol si as dori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am mostenit un teren agricol si as dori sa-l vand. ...

Buna ziua. Am mostenit un teren agricol si as dori sa - l vand. Cei de la primarie mi - au spus ca momentan nu au normele de aplicare a noii legi privind vanzarea de terenuri extravilane si de aceea nu se pot face actele inca. Intrebarea mea este daca eu fac un contract de arenda in care cedez dreptul de folosinta asupra terenului cumparatorului si ii fac o procura in care el sa - si vanda practic terenul in momentul in care aceste norme vor aparea, este ok? Eu iau intreaga suma de bani, cumparatorul are dreptul de preemtiune asupra terenului (deci nu - l poate lua altcineva) si el isi face actele atunci cand exista norme de aplicare a legii.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune?! danicus danicus Dreptul de preemtiune este valabil doar in cazul terenurilor agricole din extravilan sau si in cazul altor bunuri? (vezi toată discuția)
Cumparare-arendare teren agricol loredanastoica loredanastoica Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de cumparare/arendarea terenului agricol. Vreau sa cumpar cateva hectare de teren agricol (il voi cumpara de la ... (vezi toată discuția)