avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Conturi blocate dupa acord de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Conturi blocate dupa acord de plata

Buna ziua! Dupa instituirea unui sechestru pe bunuri si a popririlor pe conturi, am facut un acord de plata cu executorul judecatoresc pentru a plati suma esalonat.
Dupa incheierea acordului, acesta imi spune ca nu se poate sa imi fie ridicata poprirea, deci, orice suma intrata in cont imi este retinuta.
Este corecta aceasta procedura?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:42, 26 Februarie 2021
Ați făcut acord de plată scris și semnat și de creditor`? Executorul fără acordul creditorului nu poate face acord de plată eșalonată, și nu poate ridica popririle de pe conturi.
Acordul de plata a fost facut cu executorul. Dumnealui nu acerut creditorului acest lucru, ci a venit direct cu aceasta propunere cand m-am prezentat la birou. Apoi i-am cerut ridicarea popririi avand in vedere acest acord.
Nu o să vă ridice poprirea de pe conturile bancare, pentru că sunteți în executare silită, și pot intra bani și din alte surse decât salariu/pensie.
Banii din alte surse decât salariu/pensie se rețin 100% în contul executorului.

Dacă aveți un acord de plată scris și semnat, doar prin instanța de judecată puteți obliga executorul să vă ridice poprirea, și asta numai daca instanța vă admite acțiunea.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , va rog sa ma lămuriti in următoarea situație ... denisaone denisaone Buna seara , va rog sa ma lămuriti in următoarea situație : Am stat girant unei persoane care acum a decedat și am o proprire pe cont întocmita de către ... (vezi toată discuția)
Ridicare poprire pe conturi bancare diana_sal diana_sal poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Executare silita ravecabot ravecabot Buna ziua am girat o familie la CAR, s a ajuns la executor, pentru ca imprumutul nu s a restituit, intrebarea mea este, fiind vorba de acelasi executor, dar ... (vezi toată discuția)