avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ridicare poprire pe conturi bancare
Discuție deschisă în Executare silită

ridicare poprire pe conturi bancare

poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor bancare, daca executorul a primit de la angjator adresa prin care acesta spune ca se angajeaza si ii opreste angajatului 1/2 din salariu in fiecar eluna pana la implinirea sumei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:51, 25 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu este obligat executorul să ridice poprirea pe conturile bancare, deoarece în conturile de la Bancă pot intra și alte venituri decât salariu sau pensie.
Nu există un articol de lege în acest sens.

Alte venituri diverse, care nu sunt pensie sau salariu și intră în contul curent, se rețin în totalitate 100%.

De exemplu, dacă vă depune cineva o sumă de bani în cont, acei bani sunt virați 100% în contul executorului.

Puteți încerca amiabil, să negociați cu executorul judecătoresc să trimită la Bancă încheiere de ridicare a popririi pe contul curent.
Cardul bancar va fi blocat, și nu-l veți putea folosi pe toată durata existenței popririi.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
Dapix, utilizator
Obligatie nu exista. Dar puteti sa mergeti la executor si sa depuneti o cerere in acest sens, impreuna cu dovada ca angajatorul popreste 1/2 din salariu. Si motivati ca doriti sa utilizati celelalte sume de bani ramase. In general, creditorul si executorul accepta sa ridice poprirea de pe conturi atata timp cat va asumati sa achitati prin poprire salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand fiscul pune o poprire pe salariu si trebuie platita si pensia alimentara de intrtinere a unui minor gabi.gabryel gabi.gabryel Fiscul a trimis poprire pe salariu, la firma, a blocat toate conturile salariatului. Salariatul are de platit si pensie alimentara de intretinere a copilului ... (vezi toată discuția)