avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Va cer ajutorul pentru sora mea. Are in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Va cer ajutorul pentru sora mea. Are in intretinere ...

Buna ziua,
Va cer ajutorul pentru sora mea. Are in intretinere 2 minori gemeni care , in luna iulie vor face 15 ani. Nu a fost casatorita cu tatal copiilor legal, dar la nastere acesta i-a recunoscut si pe certificatele lor de nastere apare numele sau. Mentionez de la inceput ca nu a platit pensie alimentara pentru acestia niciodata. Pana la varsta de 3 ani s-a implicat financiar , dar apoi a intervenit o ruptura intre mama si el, iar tatal a decis ca este doar de datoria mamei sa-i creasca. Au fost numeroase discutii de-a lungul anilor intre cei doi legate de cheltuielile aferente cresterii si educatiei celor doi copii, dar tatal a refuzat sistematic colaborarea, culminand anul trecut cu acuzatii de genul, data nu sunt copiii lui?
Acest lucru a ambitionat-o pe sora mea si isi doreste sa obtina pe cale legala, plata pensiei alimentare cat si custodia celor 2 copii. Care sunt pasii de urmat si tipul de cerere pe care trebuie sa-l completeze pentru a demara aceasta actiune , prin trimitere documentatiei catre tribunalul de care apartine, deoarece nu-si permite sa plateasca un avocat.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt însărcinată cu gemeni despărțita de tatăl ... mariamiha96 mariamiha96 Bună ziua, sunt însărcinată cu gemeni despărțita de tatăl copiilor, și dorim de comun acord sa păstreze fiecare câte un copil după ce se vor naște, ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)