avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, am o mare nelămurire.. Fostul concubin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, am o mare nelămurire.. Fostul concubin mi-a facut ...

Buna seara, am o mare nelămurire.. Fostul concubin mi-a facut executare silita pe un program de vizitare respectat de către mine in totalitate!!! Am fost foarte surprinsă când mi-a ajuns această executare acasă, chiar si doamna executor era uimita când i-am demonstrat la fata locului prin conversații ca a luat in mod constant băiețelul.. Problema este ca eu nu am depus contestația în timpul acordat de către aceștia, greseala mea . Ideea este ca de astăzi mi s-a pus oprire pe indemnizația de creștere a copilului .. Credeti ca mai pot contesta dupa atat timp aceasta cerere(mi-a ajuns acasă în luna decembrie) . Va dati seama ca nu Imi doresc sa plătesc un lucru pe care l-am respectat . Inițial pe acel proces era trecuta suma de 700 si ceva de lei iar acum de pe contul bancar vad ca trebuie sa plătesc suma de 2800 si ceva de lei .. La momentul opririi mai aveam pe card 400 si ceva de lei și mi-au oprit toată suma . Cred ca daca as ajunge la un proces as castiga, în mod constant la preluarea minorului si aducerea acestuia am avut un martor pe lângă conversațiile dintre mine si tatăl copilului
Cel mai recent răspuns: c.sonia , utilizator 08:06, 12 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizația de creștere a copilului nu este popribilă, deci nu acești bani nu pot fi executați silit. Acești bani sunt ai copilului cu destinație specială. Așa prevede lege prin art. 729, alin 7, Cod procedură civilă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Dapix, utilizator
Asa am inteles si eu de la cunoscuți dar va garantez ca oprirea a fost făcută..

gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil că-i primiți prin cont bancar, și n-ați anunțat banca și executorul. Cardul este blocat, dar de la casieria băncii banii vi se dau în mână. Era bine dacă primeați banii prin poștă.

Ați anunțat executorul că banii reprezintă INDEMNIZAȚIE cu destinație specială`?
La BANCĂ ați anunțat`?
Dapix, utilizator
La banca da, mi-au spus că nu are importanta iar pe cei de la executor încă nu ca astazi a avut loc intamplarea. Aveti idee daca mai pot contesta in instanta ?
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de contestație este de 15 zile de la data când ați luat la cunoștință. Dacă azi ați aflat, aveți 15 zile la dispoziție să depuneți la judecătorie contestația la executare. Vă sfătuiesc să nu lăsați pe ultima zi.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe card de indemnizatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Datorita unei mai vechi restante la o banca , am constatat ca mi s-a pus poprire pe contul in care imi intrau lunar banii pentru cresterea copilul ... (vezi toată discuția)
Poprire fara hotarare judecatoreasca hotnog_ionut hotnog_ionut in anul 2007 am contractat un card de credit la banca. luna aceasta mi-a oprit intreaga suma care imi intra pe cardul de salar, acesti bani sunt norma de hrana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului executata Sergiunn48gt Sergiunn48gt Buna ziua. Am o intrebare. Sotia are o poprire pe cont iar azi cand a intrat indemnizatia de cresterea copilului a fost blocata toata suma. E normal sa ... (vezi toată discuția)