avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprie cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Proprie cont bancar

Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest cont. Stiu ca o firma de recuperatori poate opri 1/3 din incasari sau 1/2 daca exista mai multe credite pentru care esti executat silit.

1. Ce se intampla cu banii opriti in cont? Am sa mai recuperez ceva de acolo?
2. Pot merge la banca si sa cer o deblocare a contului fara sa discut cu firma de recuperatori?
3. Din cate stiu, este abuziv sa se puna proprire pe un venit complet. Ar fi bine sa iau legatura cu un avocat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SzJakab , utilizator 15:39, 11 Martie 2021
Cel mai bine luati legatura cu un avocat caruia sa-i expuneti intreaga situatie. Poate sunteti inca in termen sa contestati executarea silita.
Multumesc pentru sfat. Totusi m-ar interesa sa aflu daca pensia pe care o primesc lunar, ramane adunat in contul bancar si daca da, pot sa merg la banca sa deblochez acel cont?

Mentionez ca am facut cerere ca dupa acest incident sa nu mi se mai vireze pensia pe card si sa vina direct prin posta de la casa de pensii. Se poate sa imi blocheze pensia si la casa de pensii?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
SzJakab, utilizator
Poate pune poprire și la Casa de pensii, dar maxim1/3 pentru o singură poprire, și maxim 1/2 la două sau mai multe popriri. Diferența de bani v-o aduce poștașul acasă.
La bancă mergeți cu buletinul și scoateți diferența de bani de la casierie. Cardul este și va rămâne blocat.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Dapix, utilizator
Multumesc [Dapix] pentru raspuns. Am sa iau legatura in curand cu un avocat pentru a stabili in ce fel se poate rezolva aceasta situatie dar pana atunci asta ma interesa, daca pot recupera ceva din banii blocati.

Multumesc mult pentru ajutor!
Baca este obligata să vă dea diferența de bani de după poprire, dar numai prin casierie poate, deoarece nu poate debloca cardul sa scoateți banii de la ATM. Trebuie de ținut cont ca banca e terț poprit, iar blocarea contului o face la ordinul executorului judecătoresc.

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot stopa un posibil abuz din partea unui bej? Seby2193bv Seby2193bv Buna ziua, mi s-a instituit o poprire din partea unui Executor, si cum era de asteptat, atat la angajator, cat si la Banca de unde imi ridic salariul de ... (vezi toată discuția)