avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am urmatoarea situatie : Salariata are CIM suspendat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am urmatoarea situatie : Salariata are CIM suspendat pentru crestere ...

Am urmatoarea situatie :
Salariata are CIM suspendat pentru crestere copil cu handicap pana la 3 ani de zile .
Certificatul de handicap este eliberat pentru inca 12 luni , respectiv pana la varsta de 4 ani a copilului.
Cum se procedeaza cu suspendarea in Revisal ?
Se inceteaza suspendarea cnf. art. 51 alin 1 lit a si apoi se suspenda contractul cnf. art. 51 alin 1 lit b pentru 1 an de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 21 Ianuarie 2022
A solicitat suspendarea pentru concediu pentru ingrijirea copilului bolnav ?
Da.
In acest caz, va inceta supendarea in baza art.51 lit.a si se va suspenda c.i.m. in baza art.51 lit.b C.mun.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
Imi puteti spune daca certificatul de handicap are valabilitate pana cand copilul face 4 ani , eu pot suspenda CIM pana la 7 ani fara sa am un certificat de handicap valabil sau suspend CIM pe perioada de valabilitate a certificatului de handicap?
Se va suspenda c.i.m. pe perioada de valabilitate a certificatului de handicap.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc in baza certificatului de handicap al copilului LarisaMT LarisaMT Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Mamica se afla in CCC pana in 18.06.2025, in baza certificatului de incadrare in grad de handicap al copilului. ... (vezi toată discuția)
Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu ... lyly64 lyly64 Buna, va rog o angajata (institutie publica) este în concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu ... (vezi toată discuția)