avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită URGENT SOMATIE
Discuție deschisă în Executare silită

URGENT SOMATIE

dragi colegi,
am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata.....
mai detaliat: am solicitat instantei ca prin hot data sa someze parata W sa-mi plateasca suma de 000 cu titlu de pret neachitat, am invocat OG 5/2001, instanta admite cererea mea, obliga parata la plata sumei cerute + cheltuieli de judecata.
mai departa am depus la judecatorie cerere de investire cu formula executorie a hot date prin care se admitea prima mea cerere.
primesc raspuns=instanta respinge invocand art. 6 alin 4 OG 5/2001.nu mai inteleg nimic.
unde am gresit???? va rog cine s-a mai confruntat cu asa ceva sa-mi spuna si mie ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: avcostin , utilizator 20:15, 6 Octombrie 2006
Probabil nu s-a scurs termenul in care debitorul poate sa introduca cerere in anulare.
Dupa cum ai observat, art. 9 lin. 2 prevede ca: la cererea creditorului ordonanta impotriva careia nu a fost introdusa cerere in anulare si este irevocabila, sau, dupa caz, ordonanta impotriva careia a fost introdusa cererea in anulare prevazuta la art. 8, care insa a fost respinsa prin hotarare ramasa irevocabila prin nerecurare ori prin respingerera recursului, va fi investita cu formula executorie, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2006
selling_justice_by_the_hour, utilizator
ba da a trecut termenul ........scrie cu drept de actiune in anulare in 10 zile de la comunicare, pronuntata in sedinta din 18.04.2006.
hai sa-i fi comunicat dupa 1 luna....... dar eu am introdus actiunea in luna iulie pe la mijlocul lunii..... deci nu cred ca ar mai fi vorba de termen?????????????
:( astept alte pareri.
Nu trebuie sa presupui cand i-a comunicat-o, ci trebuie doar sa te uiti in dosar sa vezi ce data indica dovada de comunicare.
Salut, daca totusi consideri ca a gresit instanta poti sa declari recurs impotriva hotararii prin care ti-a respins cererea de investire cu formula executorie, in termen de 5 zile de la comunicare.
a aparut o decizie a ICCJ in care se mentioneaza ca investirea cu formula executorie a ordonantei de admitere a somtiei de palta se face doar daca ordonanta a fost comunicata partilor prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, potrivit art. 6 alin. 4 Nu stiu sa-ti spun nr deciziei, dar a fost publicata in MO la inceputul lunii august.

Alte discuții în legătură

Lipsa comunicarii ordonantei prin scrisoare rec. ContSters40598 ContSters40598 In situatia in care ordonanta care va contine somatia de plata nu a fost comunicata debitorului cu respectarea prev.art.6 al.4 din OG 5/01, aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - executare luminel luminel Buna ziua! Speta este urmatoarea: Se admite cererea privind emiterea somatiei de plata, se respinge cererea in anulare formulata de debitor, se investeste ... (vezi toată discuția)
Legea nr.469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale tudorioan tudorioan Cum se pot interpreta prevederile art.4 alin.(3) din Legea nr.469/2002, referitor la cuantumul sumei asupra careia sunt calculate penalitatile, aceste sume ... (vezi toată discuția)