avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren agricol

Bună!Bunicul meu,decedat(tata mamei) a avut 2 ha de tren agricol dat în arendă până în anul 2016...mama mea mai are un frate(unchiul meu decedat in anul 2020),care luau arenda împreună de pe acele 2 ha,după decesul bunicului,"împărțeala" făcând-o un inginer de la firma arendatoare,la "mica înțelegere" cu ambele persoane,fără a avea vreun act de succesiune din partea mamei și a unchiului,după bunicul meu(tatăl lor)...acum sunt decedați și mama și unchiul iar eu vreau să reiau terenul agricol,chiar și jumătate din suprafață.Menționez că unchiul meu a ridicat arenda din 2016 până în anul 2020 iar eu nu am vrut să mai ridic arenda pe 1 ha,din anul 2016,deoarece asta necesitând încheierea altui contract de arendă eu nemaidorind acest lucru.În concluzie...eu vreau să iau partea care m-i se cuvine procedând legal.Vă rog sa mă ajutați cu un sfat,ce am de făcut în continuare,în detaliu.Succesiunea cum o fac?cum chem cealaltă parte la dezbatere,eu nu știu adresa exactă a unchiului.Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Testament autentic mai este valabil? bună ziua! acum câteva ... visancatalin visancatalin Testament autentic, mai este valabil după 31 ani? Bună ziua! Acum câteva zile am găsit printre documentele părinților mei două testamente autentice ... (vezi toată discuția)