avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Instructiuni limba romana produse din UE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Instructiuni limba romana produse din UE

Buna seara,
In cazul in care o firma cumpara produse din UE si le vinde in Romania exclusiv online este obligatoriu ca produsele sa aiba eticheta cu descriere/ingrediente/instructiuni tradusa in limba romana pe produs sau este de ajuns ca aceste informatii sa fie disponibile pe site-ul firmei sau in descrierea produsului din magazinul online?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
invisible.gecko, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:55, 25 Martie 2021
eticheta, prospect, brosura, cartulie, etc., in format fizic.
Ciudat cum marea majoritate a comercianților nu respectă legea.

Am achiziționat mai multe produse de pe site-ul eMag, de la diverși vânzători și nici măcar unul nu a venit însoțit de traduceri in limba română. Chiar riscă cu toții si acționează doar in cazul unor posibile reclamații către protecția consumatorului sau există portițe de care aceștia se folosesc?
emagul este o platforma semnificativa, dar nu aduna nici pe departe marea majoritate. personal am cumparat produse IT&C si toate aveau brosuri, etc., SI in romana. daca pandemia nu a inmuat regulile, cred ca vanzatorii mizeaza pe falosenia clientilor. dar puteti incerca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in prezent s.c xx srl este vanzator pe platforma emag. ... Mandalorian Mandalorian Buna ziua In prezent S.C XX SRL este vanzator pe platforma Emag. Problema in discutie decurge din relatia cu Emag Ungaria si Bulgaria, parte a Grupului ... (vezi toată discuția)
Control vamal colet persoană fizică Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Am achiziționat online, din India, de pe siteul ebay, un produs pentru îngrijirea sănătății, Mentat (60 comprimate ), pentru uzul ... (vezi toată discuția)