avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Control vamal colet persoană fizică
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Control vamal colet persoană fizică

Bună ziua! Am achiziționat online, din India, de pe siteul ebay, un produs pentru îngrijirea sănătății, Mentat (60 comprimate ), pentru uzul personal.
La controlul vamal, funcționarul de serviciu, a refuzat să îmi elibereze produsul, motivând că am nevoie și de o rețetă de la medicul de familie sau de la un medic specialist, deoarece acest produs este un medicament, aceasta după ce domnul în cauză, a studiat eticheta produsului (care este în limba engleză ). A găsit cuvântul "drug", inclus în denumirea companiei producătoare (Himalaya Drug Co Banghalore) și acesta a fost motivul refuzului său. Am încercat să îi explic faptul că interpretează greșit și după ce a mai aprofundat studiul etichetei, refuzul său a fost ferm, bazat pe un alt argument tradus greșit. Produsul nu avea un prospect în limba română. Am căutat prospectul pentru Mentat, care disponibil și pe internet, În prospectul produsului este menționat clar că acesta este un supliment nutritiv herbomineral. De asemenea, acest lucru a fost confirmat de medicul meu de familie, care este și medic specialist. Mentionez că celelalte documente necesare erau în regulă (aviz, copie CI, ordin de plată ). Vă rog să mă edificați în acest caz, deoarece nu am găsit legislația vamală care prevede cazurile în care este necesară prezentarea unei rețete medicale, iar când am mai cumpărat alte suplimente nutritive, nu am avut asemenea probleme.
Cu deosebită stimă, Ramona-Carmen Ciurdariu
orașul Arad

Alte discuții în legătură

Control vamal-suplimente alimentare achiziționate de pe site online (ebay), pentru consumul propriu Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Am cumpărat dintr-un magazin online din India (de pe siteul ebay) o cutie cu Mentat (60 de comprimate), un supliment alimentar pentru întărirea ... (vezi toată discuția)
Norme vamale pentru suplimente alimentare Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Aș dori să știu dacă există vreo prevedere legală cu privire la obligativitatea prezentării la controlul vamal a unor rețete medicale ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)