avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin cu probleme psihice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin cu probleme psihice

vecin cu probleme psihice

Buna ziua,

Avem un vecin cu probleme psihice...am descoperit acum 4 ani ...cand nu isi mai ia medicamentele....incepe sa sune la usi, sa vbeasca diverse probleme inchipuite de el cu vecinii, sa sune vecinii la telefon. De fiecare data am chemat politia si au venit si l-au dus la spitalul de boli psihice...il tine acolo o luna, doua si ii da drumul acasa dupa. Asa mereu si tot mereu...

problema este ca acum unii vecini s-au trezit cu cauciucurile sparte la masini in parcare. Avem camere de supraveghere in bloc si in parcare. O sa cerem filmarile de pe camere si daca se dovedeste ca este el...o sa facem plangere la politie.

Cum sa procedam?....este corect asa sa cerem filmarile de pe camerele video si apoi politia? Ce este de facut pe mai departe?...este vreo cale legala poate reusim cu ocazia asta sa il evacuam si din bloc...

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
ionela11, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 15:49, 1 Aprilie 2021
Buna ziua,
Plateste intretinerea sau are restante?
Buna ziua,

Nu stiu sigur daca plateste la zi intretinerea...e posibil sa aiba si restante...are vreo relevanta acest aspect?...putem face sesizari, ceva si in sensul asta?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
ionela11, utilizator
După lege, dacă ar fi rău platnic și ar avea restanțe, ar putea fi acționat în instanță și, (după lupte seculare), ar putea fi vândut cu toba!
Dacă omul este deranjat la mansardă, cu acte în regulă, se poate cere conform legislației, ca altcineva să administreze bunurile lui și să aibă grijă să nu mai deranjeze pe nimeni.
Dar, nu uita că trăim în România...
Părerea mea e că nu aveți ce-i face.
Am citit în presă că în Craiova există un caz asemănător cu o femeie care nu are acte, e bolnavă psihic, cară tone de gunoi în apartament. N-a intrat nimeni acolo să curețe de ani, scara de bloc pute înfiorător, focar de infecție, etc.
Femeia e în libertate, singura interacțiune e cu cineva de la o asociație care-i dă de mâncare.
Cum a spus si domnul mai sus... pentru restante se poate ajunge pana la evacuarea dumnealui si vanzarea apartamentului pentru acoperirea datoriei...
Dar puteti face plagere penala pentru distrugere si constitui parte civila in proces pentru recuperarea prejudiciului.
Si la fel si aici, se poate ajunge la executare silita si vanzarea apartamentului pentru plata prejudiciului.
Vedeti filmarile si daca este dumnealui vinovatul apalati la un avocat pentru redactarea plangerii penale si ajutor in cazul in care are si datorii...
Persona in cauza ate apartinatori?
Aveti dreptul legal sa solicitati imaginile stocate de sistemul de supraveghere pe care sa le prezentati drept proba materiala inplangerea impotriva autorului
Se poate obtine decizie de la autoritati pentru internare in unitate de specialitate

Alte discuții în legătură

Probleme cu un vecin nebun Soso66 Soso66 Am un vecin nebun cu acte in regula - boala psihica, nu lucreaza pe acest motiv, desi are doar in jur de vreo 45 de ani - locuieste cu mama lui care este la ... (vezi toată discuția)
Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere pusa ilegal pe holul blocului ContSters439476 ContSters439476 Bună ziua. As vrea sa știu ce pot face sau unde pot face plângere. Un vecin reclamangiu de fel. Are la ușa apartamentului o camera video, HD și cu ... (vezi toată discuția)