avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare ...

Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare pe platforma bestjobs. In anuntul respectiv se specifica, ca pentru mai multe sanse de contactare sa se trimita cv-ul direct pe o anumita adresa de email, ceea ce am si facut. Ieri seara, am primit raspuns la email-ul trimis, si sunt anuntata ca am selectata sa particip la un interviu cu managerul firmei. Pana aici toate bune si frumoase, doar ca tototdata si citez din email " Dacă sunteti încă interesat de jobul pe care îl oferim, vom parcurge impreuna urmatoarea etapa in selectarea candidatilor. Vom avea nevoie de o fotografie a actului dumneavoastra de identitate color, cu toate colturile vizibile si un numar de mobil valabil."
Acest lucru mi-a ridicat un mare semn de intrebare, si doresc sa stiu cat de legal este sa se solicite acest lucru.
Normal mi s-ar fi parut sa avem o discutie preliminara, sa mi se prezinte oferta salariala si eventual sa ajungem la un acord, ca se doreste colaborare si abia apoi pentru angajare sa se solicite acest document.
Mai specific totodata ca tot pe platforma bestjobs, am vazut exact acelasi anunt, postat pe alt oras, dar cu alta denumire a angajatorului (iar la o cautare pe google nu am gasit nici o informatie despre acesta).
Ca de obisei, va multumesc anticipat pentru raspunsul oferit si va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: jorge_64 , utilizator 10:51, 2 Aprilie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
in acest caz, e scrisa denumirea firmei ? ar trebui sa sunati la ei direct sa intrebati daca au anunturi de angajare.
Oricum ar fi, nu se procedeaza asa si nu aveti de ce trimite poza cu buletinul.
Va multumesc pentru raspunsul oferit. Nu era specificata denumirea angajatorului (fiind trecut ca si confidential) - acesta era la primul anunt, iar la al doilea anunt plasat pe alta localitate era trecuta o denumire, dar cautand pe google nu am gasit absolut nici o informatie despre firma respectiva. Iar alte date de identificare nici atat. O zi placuta va doresc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca il puteti raporta, ar fi bine.
retinusem ca cel din alta localitate avrea nume, nu stiam daca si asta.
nu ere cum sa fie numle societatii confidential, cine stie ce tepe mai sunt si astea.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informatii despre societate-, stare, adresa etc. - gasiti la ONRC si nu pe Google ... iar despre locuri de munca la AJOFM.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. O zi placuta va doresc.

Alte discuții în legătură

Poze cerute pe email de catre angajatori Floryshell Floryshell Buna ziua, In ultimii 2-3 ani am tot dat de o situatie. Eu sunt in cautarea unui loc de munca (ca secretara) si imi trimit CV-ul pe site-uri specializate in ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cateva informatii despre existenta unei societati ndaniela83 ndaniela83 Buna seara, va rog foarte mult daca puteti sa imi dati cateva indicatii despre o societate. Stie careva dintre d-voastra cine/ ce este Crafe Group Romania? Am ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot convinge ca acest anunt de angajare este corect si legal, daca se cer bani si date personale inainte de angajare Floarea Cring Floarea Cring In urma analizei CV-ului dumneavoastra ati fost selectat pentru a doua etapa a preselectiei pentru ocuparea postului din cadrul companiei PayPall Europe ... (vezi toată discuția)