avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare ...

Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare pe platforma bestjobs. In anuntul respectiv se specifica, ca pentru mai multe sanse de contactare sa se trimita cv-ul direct pe o anumita adresa de email, ceea ce am si facut. Ieri seara, am primit raspuns la email-ul trimis, si sunt anuntata ca am selectata sa particip la un interviu cu managerul firmei. Pana aici toate bune si frumoase, doar ca tototdata si citez din email " Dacă sunteti încă interesat de jobul pe care îl oferim, vom parcurge impreuna urmatoarea etapa in selectarea candidatilor. Vom avea nevoie de o fotografie a actului dumneavoastra de identitate color, cu toate colturile vizibile si un numar de mobil valabil."
Acest lucru mi-a ridicat un mare semn de intrebare, si doresc sa stiu cat de legal este sa se solicite acest lucru.
Normal mi s-ar fi parut sa avem o discutie preliminara, sa mi se prezinte oferta salariala si eventual sa ajungem la un acord, ca se doreste colaborare si abia apoi pentru angajare sa se solicite acest document.
Mai specific totodata ca tot pe platforma bestjobs, am vazut exact acelasi anunt, postat pe alt oras, dar cu alta denumire a angajatorului (iar la o cautare pe google nu am gasit nici o informatie despre acesta).
Ca de obisei, va multumesc anticipat pentru raspunsul oferit si va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: jorge_64 , utilizator 10:51, 2 Aprilie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e uzual sa se ceara poza dupa CI.Dar poate cere o poza tip buletin ceea ce e altceva, sint firme care au aceasta cerinta.Daca ati fost selectata pentru angajare e nevoie de copie carte de identitate pentru completarea corecta a contractului individual de munca.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata, va multumesc pentru raspunsul prompt. Si eu consider ca se poate cere actul de identitate pentru efectuarea dosarului de angajare, dar nu in conditiile in care nici macar nu am avut o prima discutie legata de postul respectiv.
Am trimis mail cu cv-ul conform solicitarii in anuntul de angajare, am primit raspuns la mail ca am selectata pentru interviu si ca sa trimit poza a actului de identitate si un nr de telefon corect si ca ulterior voi fi sunata pentru interviu cu asa zisul manager (in cv-ul trimis era si nr de telefon la care puteam fi contactata).
Am avut parte la viata mea de nenumarate interviuri, dar niciodata pana acum nu mi s-a solicitat sa trimit poza a actului de identitate in aceasta etapa, eventual mi s-a cerut sa prezint o scrisoare de recomandare.
Faptul ca mi s-a cerut poza actului de identitate a fost primul lucru care mi-a ridicat un mare semn de intrebare, iar al doilea a fost faptul ca in mail-ul primit ca raspuns, persoana respectiva nu si-a trecut numele si prenumele, pozitia in cadrul firmei, numele firmei si nr de telefon de contact, de aceea raspunsul meu a fost ca refuz orice forma de colaborare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar si ONRC si AJOFM se găsesc tot in... Google. Si mai ales daca știi ce, cum si unde sa cauți, in Google poți găsi aproape orice. P.S. Încercați metodologia OSINT. Este foarte eficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze cerute pe email de catre angajatori Floryshell Floryshell Buna ziua, In ultimii 2-3 ani am tot dat de o situatie. Eu sunt in cautarea unui loc de munca (ca secretara) si imi trimit CV-ul pe site-uri specializate in ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cateva informatii despre existenta unei societati ndaniela83 ndaniela83 Buna seara, va rog foarte mult daca puteti sa imi dati cateva indicatii despre o societate. Stie careva dintre d-voastra cine/ ce este Crafe Group Romania? Am ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot convinge ca acest anunt de angajare este corect si legal, daca se cer bani si date personale inainte de angajare Floarea Cring Floarea Cring In urma analizei CV-ului dumneavoastra ati fost selectat pentru a doua etapa a preselectiei pentru ocuparea postului din cadrul companiei PayPall Europe ... (vezi toată discuția)