avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poze cerute pe email de catre angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poze cerute pe email de catre angajatori

Buna ziua,

In ultimii 2-3 ani am tot dat de o situatie. Eu sunt in cautarea unui loc de munca (ca secretara) si imi trimit CV-ul pe site-uri specializate in anunturi, gen Olx, Anuntul Telefonic, etc. Problema este ca unele dintre anunturi specifica ca potentiala candidata la postul de secretara trebuie sa aiba "aspect fizic placut", sau "prezenta placuta". O alta problema este ca unii dintre angajatori mi-au trimis email si mi-au cerut poze "de prezentare".
De exemplu
"Va rugam trimiteti citeva poze de prezentare fata / profil, dupa care putem programa un interviu."
Sau:
"Cateva fotografii, va rog"
Sau:
"Avand in vedere ca au aplicat foarte multe persoane, te rog, pentru inceput, cateva fotografii."

Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: Exista o baza legala prin care un angajator ii poate cere unui potential angajat detalii despre aspectul sau fizic inainte ca interviul sa aiba loc? Sau este legal ca un angajator sa tina cont de aspectul fizic al potentialulul angajat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Floryshell , utilizator 15:41, 9 Noiembrie 2015
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ceea ce ati mentionat dvs in mesaj.
Va multumesc pentru raspuns.
Ce imi recomandati sa fac? Primesc multe email-uri de acest gen. De obicei le ignor, dar devine descurajator dupa un timp.
Puteti sa nu le trimiteti , in opinia mea unui astfel de angajator poate fi pusa sub semnul intrebarii seriozitatea.
Nu am trimis niciodata poze si nici nu o sa trimit pe viitor.
Va multumesc inca o data pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare pe platforma bestjobs. In anuntul respectiv se specifica, ca pentru mai multe sanse de ... (vezi toată discuția)
Interviuri de angajare / debut colaborare Admin Admin Sa spunem ca trimiteti un CV la o societate / firma, etc. Vi se comunica data interviului. Va prezentati? Daca nu, le spuneti macar acelor oameni sa nu va ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocat caut absolvenÞi de drept pentru colaborare JOB - Cabinet de AVOCAT JOB - Cabinet de AVOCAT [b]CABINET de AVOCAT caut ABSOLVENŢI de DREPT pentru COLABORARE, inclusiv INDRUMARE pe perioada STAGIATURII [/b] [i]Colaborarea se doreşte ca fiind un ... (vezi toată discuția)