avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare la subsol langa ghena de gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare la subsol langa ghena de gunoi

Buna ziua,

De curand am achizitionat un loc de parcare la subsol, intr-un bloc nou. Ulterior achizitiei am constatat ca accesul la ghena de gunoi se face fix pe langa locul meu de parcare, daca nu chiar pe locul de parcare (voi merge sa masor exact), printr-un culoar mic de aprox. 60 cm latime si 5 m lungime, practic pe lungul masinii parcate, intre masina si un perete despartitor din beton. Pe acest culoar vor trece zilnic locatarii de la cel putin 100 de apartamente, tot pe aici se vor scoate tomberoanele de gunoi afara din ghena pentru a fi directionate din parcarea subterana catre strada de unde vor fi preluate de masina de gunoi.
Intrucat consider ca pozitionarea ghenei in acest plan imi poate aduce prejudicii materiale serioase prin lovirea masinii la manipularea tomberoanelor si directionarea traficului de locatari cu saci de gunoi/diverse fix pe langa masina, doresc sa initiez o solicitare de verificare a ghenei si a accesului la aceasta in incercarea de a o desfiinta. Astfel, m-ar ajuta mult sa stiu care sunt elementele pe care trebuie sa le bifeze ca obligatorii o ghena cu fractie umeda, fara tubulatura/tobogan, situata la subsolul blocului, fara geam exterior pentru vetilatie - tot ce tine de acces locatari pana la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a mentine mediul curat, ventilat si sa nu afecteze sanatatea publica.

Multumesc frumos,
Maria
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
Maria.., utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:46, 2 Aprilie 2021
Primul pas este sa cereti proiectul de la dezvoltator si sa-l studiati cu atentie plecand de la avizele obtinute pentru amplasare ghena si respectarea modului cum s-a realizat proiectul. Puteti contacta un expert tehnic judiciar in ctii. (gasiti pe site-ul MJ) pentru lamuriri.
In functie de cele constatate puteti sesiza ISCtii. (pentru nerespectare proiect), DJSP, DJSV, Agentia teritoriala de mediu (pentru amplasament ghena de gunoi si mod de constructie).
Este dificil sa desfiintati ghena de gunoi care este executata in baza proiectului constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi? CipM CipM Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi. Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a ... (vezi toată discuția)
Tomberoane gunoi la intrarea in bloc pitiromania pitiromania Buna ziua, In Bucuresti, sectorul 6, Str Valea Rosie nr 4, bloc 61, a existat dintotdeauna o ghena cu 8 tomberoane ingradita la capatul blocului. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Hotarare contestabila in ag gambette gambette A fost hotarata inchiderea pe perioada nedeterminata prin montare suporti lacate la capacele gurilor de acces prevazute la tubulatura ghenei de gunoi menajer ... (vezi toată discuția)