avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tomberoane gunoi la intrarea in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tomberoane gunoi la intrarea in bloc

Buna ziua,

In Bucuresti, sectorul 6, Str Valea Rosie nr 4, bloc 61, a existat dintotdeauna o ghena cu 8 tomberoane ingradita la capatul blocului.
Aceasta a fost desfiintata acum cateva luni de angajatii primariei care lucrau in cadrul Planului Integrat de dezvoltare urbana - zona de actiune urbana Drumul Taberei 2 (din perimetrul caruia blocul face parte). In cadrul sedintei asociatiei de proprietari s-a luat hotararea desfiintarii ghenei datorita nemultumirii locatarilor care aveau apartamentele in zona respectiva.
Problema este ca, din acel moment, fiecare din cele patru scari ale blocului au tomberoanele amplasate acum chiar in fata usii de la intrare - de o parte si de alta. a aleii de intrare in lungime de 1-2m. Sunt practic situate pe spatiul verde care este in continuare in asteptarea continuarii lucrarilor primariei. Acestea au fost impiedicate chiar de tomberoane, neputandu-se amplasa cosuri de gunoi si banci ca la alte scari. Mentionez ca tomberoanele sunt legate la scara 2 cu niste lanturi de doua cioturi de copaci.
In Ordinul nr 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei. - este impusa amplasarea ghenelor la minim 10m de ferestrele locuintelor.

Tinand cont de aceste lucruri, ce se poate face pentru indepartarea tomberoanelor de la intrarile in bloc, avand in vedere cresterea temperaturilor si riscul crearii unor focare de infectie? Tin sa mentionez ca acolo se joaca mereu copii, spatiul dintre blocuri fiind de doar 3-4 m, parcari nu exista si din cauza masinilor parcate pe trotuarele stramte locul ramas este foarte ingust, iar trecerea printre tomberoane nu mi se pare deloc o solutie normala.

Cu multumiri,

Maria P.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
pitiromania, utilizator
Cel mai recent răspuns: pitiromania , utilizator 13:54, 25 Martie 2015
Buna ziua...banuiesc ca locuiti intr-un bloc cu 4 etaje iar ghena de gunoi a fost prevazuta de cand s-a construit cartierul...celelalte blocuri cum au rezolvat problema?...acum pentru cateva apartamente sufera tot blocul...deobicei intr-o comunitate majoritatea decide...practic acum aveti toti locatarii mirosuri neplacute...daca nu exista loc de joaca pt copii,se pot duce in parc...cand ati luat hot desfiintarii ghenei,in baza carei legi ati facut-o?..cat de aproape era amplasata?..tot la Primarie gasiti raspunsuri..cu respect
Da, blocul este de 4 etaje, iar la sedinta respectiva de bloc nu am fost prezenti fiindca nu eram in localitate. Blocul din fata are o ghena gen insulita iar cel din spate ghena lipita de bloc la fel cum era a noastra... Eu nu inteleg daca se aplica vreo lege referitoare la distanta dintre bloc si tomberoane sau totul e la latitudinea asociatiei de proprietari.

Copiii nu au parc decat la distanta de 10 minute, la 2 minute se afla parcul Moghioros, alt parc (pe jumatate construit in statia RATB Brasov catre Ghencea) este asaltat de gunoaie si rromi in permanenta.

Voi apela oricum si la Primarie, va multumesc, pentru raspuns.
...o solutie ar fi sa vb cu asociatia care are insulita,sa mai investiti in ea si sa incapa si tomberoanele dvs...pt linistea si ordinea publica din parc,va duceti si sesizati Politia Locala..cel mai bine pe rand cate un locatar...sunt obligati sa va dea un raspuns in maxim 30 zile si pe urma va duceti la Sectia 22....pe urma faceti o petitie la Jandarmerie..si tot asa...cu respect
pitiromania a scris:


Eu nu inteleg daca se aplica vreo lege referitoare la distanta dintre bloc si tomberoane sau totul e la latitudinea asociatiei de proprietari.




Exista dispozitii concrete care prevad amplasarea ghenelor/pubelelor la distanta de 5-10 m de imobil-functie de fiecare caz in parte
Este domeniu public iar primaria dispune amplasarea pubelelor conform planului general zonal

Va multumesc foarte mult amandurora, aveam nevoie de aceste informatii.
Ne-am gandit si noi la o discutie cu asociatia vecina, cred ca in prima faza asa vom face daca vom reuni majoritatea.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare la subsol langa ghena de gunoi Maria.. Maria.. Buna ziua, De curand am achizitionat un loc de parcare la subsol, intr-un bloc nou. Ulterior achizitiei am constatat ca accesul la ghena de gunoi se face ... (vezi toată discuția)