avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Referitor la articolul publicat pe site-ul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Referitor la articolul publicat pe site-ul dumneavoastră ...

Buna seara! Referitor la articolul publicat pe site-ul dumneavoastră cum că indemnizația de creștere copil va putea fi poprita este adevărat,as dori sa știu deoarece urmează să intru în ccc și am o poprire.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 13 Aprilie 2021
Potrivit Deciziei CCR, indemnizația pentru creșterea copilului va putea fi executată silit și pentru alte motive decât recuperarea banilor necuveniți.
[ link extern ] /
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.sa înțeleg de la dumneavoastră că băncile vor putea pune poprire pe puținii bani din indemnizația creștere copil?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit Deciziei CCR, indemnizația pentru creșterea copilului va putea fi executată silit și pentru alte motive decât recuperarea banilor necuveniți.
[ link extern ] /

Potrivit Deciziei CCR, da.
Legea este deja data ? Nu mi se pare corect...
Voi încerca să discut și cu un avocat.va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei.

Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/2011, art.253 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in legagura cu acest articol 253. Intr un comunicat de presa al Curtii Constitutionale din data de 27.02.2014, se spune ca ... (vezi toată discuția)
Data de la care produce efecte decizia privitoare la neconstitutionalitatea medierii traian23 traian23 Buna seara ! Intrebarea mea este de cand incepe sa-si produca efectele decizia de neconstitutionalitate referitoare la mediere ? De la pronuntarea ei de catre ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr din 30.10.2019 privind indice corectie GigiH GigiH Soția mea a fost pensionata invaliditate 1999-2013, după care a fost pensionata în octombrie 2013 la limită de vârstă. Hotărârea CCR din 30.10.2019 i ... (vezi toată discuția)