avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Data de la care produce efecte decizia privitoare la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Data de la care produce efecte decizia privitoare la neconstitutionalitatea medierii

Buna seara ! Intrebarea mea este de cand incepe sa-si produca efectele decizia de neconstitutionalitate referitoare la mediere ? De la pronuntarea ei de catre CCR sau de la data publicarii in MOF ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 22:18, 18 Mai 2014
Toate deciziile Curții Constituționale a României, deci și cea la care vă referiți dvs., produc efecte de la data publicării lor în Monitorul Oficial.
Art. 31 alin. 3 din Legea 47/1992 rep. privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale
"Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face - eliberare adeverinta grupa de munca negrea camelia negrea camelia Completul de judecata a dat urmatoarea incheiere : Încheiere Constata admisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate a art.30 alin 1, 2, 3 din legea ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr din 30.10.2019 privind indice corectie GigiH GigiH Soția mea a fost pensionata invaliditate 1999-2013, după care a fost pensionata în octombrie 2013 la limită de vârstă. Hotărârea CCR din 30.10.2019 i ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2011, art.253 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in legagura cu acest articol 253. Intr un comunicat de presa al Curtii Constitutionale din data de 27.02.2014, se spune ca ... (vezi toată discuția)