avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Stam la etajul intai dintr-un bloc cu 4 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Stam la etajul intai dintr-un bloc cu 4 etaje, iar ...

Buna ziua. Stam la etajul intai dintr-un bloc cu 4 etaje, iar la parter este un spatiu comercial. Instalatia de scurgere de la bucatarie s-a defectat la nivelul etajului nostru (refula apa din chiuvetele etajelor superioare) si a fost nevoie de inlocuirea coloanei de scurgere inclusiv prin lucrari efectuate din spatiul de la parter, cu deteriorarea unor elemente (faianta, rigips, etc).

Operatorul economic de la parter, insa, nu are niciun beneficiu direct pe acea coloana, practic nu se scurge apa menajera pe coloana in cauza, ci aceasta doar traverseaza parterul spre subsol.

Intrebarile sunt doua: costurile reparatiei trebuie impartite la 5 (si cu operatorul economic) sau doar la proprietarii pers fizice din asociatie?

De asemenea, cei 4 proprietari de la etaje trebuie sa despagubeasca operatorul economic pt pagubele colaterale reparatiei?

Am parcurs Legea 230 din 2007 – Art. 31 insa nu imi dau seama cum se aplica la situatia noastra, daca ma puteti ajuta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:12, 13 Aprilie 2021
Legea 230 nu mai este de actualitate. Legea 196/2018.
Reparatiile se impart la toti, pentru ca sunt facute la partea comuna.
Instalatia de alimentare de preluare si deversare ape reziduale reprezinta parte comuna ,
Costurile aferente intretinerii si reparatiei partii comune se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Atentie!
Legea nr 230/2007 este abrogata din 2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi ... dusabin dusabin Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul ... (vezi toată discuția)