avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren în indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren în indiviziune

Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu un teren extravilan. In titlul de proprietate apar 4 terenuri arabile care au fost împărțite la notar în urma unei succesiuni. In plus mai apare și un teren agricol de 0200mp care este in indiviziune. Ceea ce nu înțeleg este cu cine se află în indiviziune și de ce nu a fost luat în calcul când a fost făcută succesiunea. Ce se poate face pt a intra în posesia acestui teren in mod legal? Și cine ar dreptul să o facă? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:15, 23 Aprilie 2021
titlu de proprietate = certificat de mostenitor? ar trebui sa scrie cu cine impartiti cei 200mp. fiind o suprafata mica (200mp), e posibil ca sa se fi considerat ca e nepartajabila. depinde de amplasare.
daca o vreti, puteti rascumpara cotele de la ceilalti proprietari (vanzare cumparare)
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
adriandimitriu, utilizator
Cu cine?
Păi, între cine și cine au fost împărțite celelalte 4 terenuri?
Tot ei! (dvs. îi știți).
Ei sunt în continuare coproprietari asupra a ceea ce le-a rămas neîmpărțit (pentru că au uitat de acel teren, pentru că nu au vrut să-l împartă sau din te miri ce alte pricini - nu am de unde să ghicesc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o nelămurire în legătură cu un teren extravilan. ... EugenioAmi EugenioAmi Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu un teren extravilan. In titlul de proprietate apar 4 terenuri arabile care au fost împărțite la notar în ... (vezi toată discuția)
Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)