avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,
Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei mamei, au initiat un proces pt. succesiune. Noi am facut o intampinare in care am aratat ca suntem de acord cu iesirea din indiviziune, urmand sa primim impreuna 0.93 ha teren extravilan si 2500 mp de padure
( adica 1/2 din total suprafata de teren care a apartinut mamei).
Dupa ce se va termina procesul si vom deveni coproprietari la 0.93 ha teren arabil si 2500 mp de teren, eu si fratele meu vom putea sa facem cadastru la terenul si padurea detinuta impreuna si sa vindem fara sa mai facem partaj (urmand sa impartim banii)?
Daca DA, la vanzare sunt necesare cadastrul, hortararea judecatoreasca si titlul de proprietate in original (care este la ceilalti mostenitori) sau este suficienta hotararea judecatoreasca prin care noi devenim coproprietari si am iesit din indiviziune fata de ceilalti mostenitori?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
marian_badea, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian_badea , utilizator 13:50, 18 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti vinde impreuna cu fratele, in calitate de coproprietari, terenul repectiv, fara sa fie nevoie sa faceti partajul.
Hotararea judecatoreasca reprezinta actul dvs. si al fratelui de proprietae, nu aveti nevoie de titlul de proprietae in original pentru a incheia un contract de vanzare-cumparae prin care sa instrainati terenul.
Pentru vanzare aveti nevoie de hotararea judecatoreasca, plus cadastru.
Puteti instraina terenul dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva.

marian_badea a scris:

”Noi am facut o intampinare in care am aratat ca suntem de acord cu iesirea din indiviziune, urmand sa primim impreuna 0.93 ha teren extravilan si 2500 mp de padure
( adica 1/2 din total suprafata de teren care a apartinut mamei).”

Cred ca ati vrut sa spuneti ca urmeaza sa primiti ½ din toata suprafata de teren si padure, reprezentand partea care i se cuvine mamei. Din ceea ce ati scris se intelege altceva.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Da, asa este! Va multumesc foarte mult! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune vânzare cota indiviza? Daria2016 Daria2016 Buna ziua, v.as ruga sa ma lămuriți într.o problema: suntem doi proprietari pe un teren extravilan moștenit,avem cadastru ptr tot terenul,titlu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, ... Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, situat pe trei parcele, impartit aleatoriu, in sensul ca o bucata are 6000 mp, alta 6,4 ha, alta ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)