avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca succesiunea e facuta in primii 2 ani de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca succesiunea e facuta in primii 2 ani de la decesul parintilor ...

Daca succesiunea e facuta in primii 2 ani de la decesul parintilor e scutita de impozitul pe mostenire de 1%, atunci ce anume se plateste la notar ? (o suma de aprox. 2000 lei). Succesiunea se face doar la notar ?. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
Pastorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 05:00, 24 Aprilie 2021
este onorariul notarului, care depinde de valoarea mostenirii. aceasta suma corespunde aproximativ unei valori mostenite de 50.000-60.000 eur. succesiunea se mai poate face in instanta, atunci cand mostenitorii nu cad de acord asupra partajului.
Dupa solutionarea succesiunii, notarul iti elibereaza certificatul de mostenitor si cartea funciara si intabularea ?. Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
intabularea (care include CF) este optionala si se achita separat
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
adriandimitriu, utilizator
Se plătește onorariul notarului + tva, taxa pentru intabulare (daca aveti documentație cadastrala), extrasul de Carte Funciară pentru informare sau certificatul de sarcini și verificările la Registrele Naționale Notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)
Ct costa si ce acte trebuie pt o donatie ? apollo apollo Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ? Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor ... (vezi toată discuția)