avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor

Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara.

Apartamentul este mostenit de la mama mea decedata in 2002. Am un certificat de mostenitor din acelasi an facut la notar in care este trecut apartamentul si un loc de veci

Sunt plecat din tara si as vrea sa stiu daca este posibil sa obtin cartea funciara fara sa fiu prezent sau sa fac imputernicire . Eventual sa demarez procesul in baza copiilor de la actele pe care le am , eu urmand sa ridic certificatul cand vin in tara. Cel mai probabil prin primavara.

Pe site-ul ANCPI se spune ca intabularea poate fi facuta rapid numai pe baza certficatului de mostenitor [ link extern ] /

Apeland la un cunoscut mi-a spus ca imi trebuie ordinul prefectului . Am incercat sa ma uit pe net sa aflu mai multe dar nu este foarte clar ce si cum asa ca as aprecia daca cineva cu experienta ar putea sa ma indrume catre procedura corecta si pasii care trebuiesc urmati ca sa obtin cartea funciara .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 00:17, 4 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa luați legătura cu un cadastrist, card sa efectueze măsurătorile și documentația cadastrala.
Cadastristul va solicita o copie legalizata după certificatul de moștenitor și un certificat de atestare fiscala de la Primarie care atesta plata impozitului la zi.
De regula, tot cadastristul face și acest serviciu de intabulare.
Procura nu ar trebui, dacă aveți posibilitatea sa ii transmiteți direct actele solicitate.
Mai intai cere, online, un extras de carte funciara: [ link extern ] ).
Daca apartamentul este trecut pe numele tau urmeaza sa mergi la un notar cu cumparatorul, tu sau un imputernicit, sa incheiati contractul de vanzare-cumparare.
E posibil ca notarul sa ceara evaluarea apartamentului si acte privind izolarea etc.
Vad ca nu da site-ul, de aceea cauta ePayment ANCPI


c-elian a scris:

Mai intai cere, online, un extras de carte funciara: [ link extern ] ).
Daca apartamentul este trecut pe numele tau urmeaza sa mergi la un notar cu cumparatorul, tu sau un imputernicit, sa incheiati contractul de vanzare-cumparare.
E posibil ca notarul sa ceara evaluarea apartamentului si acte privind izolarea etc.


Dacă nu are documentație cadastrala și intabulare, nu are ce extras sa ceara
Intai sa vada daca este inscris sau nu in cartea funciara pe numele lui.
Inscrierea la cartea funciara se face pe baza contractului de vanzare cumparare. Datele tehnice ale apartamentului se gasesc in documentatia de construire a blocului.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? ... nidac nidac Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? Am un apartament mostenit si am vazut ca notarii pot percepe o \"taxa de intabulare\". Pot ... (vezi toată discuția)