avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical sarcina/prenatal/postnatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical sarcina/prenatal/postnatal

Buna seara. Am urmatoarea situatie a unei salariate: a nascut prematur in luna decembrie 2009 (aprox 7,5 luni). Cum o trec in statul de plata, daca are concediul medical+ concediul prenatal, cateva zile? Cum se calculeaza unul si cum altul? Dar lunile urmatoare? Ce viramente se fac la asigurari si la stat in situatia asta?Este un termen pana la care se intocmeste dosarul pentru indemnizatia de ingrijire a copilului, vis-a-vis de data nasterii? Este prima data cand intalnesc situatia asta si nu vreau sa gresesc... Salariul este de 756 lei/luna. Ati putea sa ma ajutai cu un calcul orientativ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Teodora_S , utilizator 16:38, 28 Martie 2012
Fiecare concediu medical se calculeaza separat,ca si algoritm de calcul trebuie sa dati mai multe detalii referitoare la codul de indemnizatie ,perioada.

Sa nu faceti confuzie intre concediu medical pentru maternitate si indemnizatia CIC(crestere si ingrijire copil pana la 2 ani).

Concediul de maternitate se plateste pe baza certificatului de concediu medical si este 126 zile calendaristice,din care se platesc zilele lucratoare.Se plateste din FNUASS.Baza de calcul este media veniturilor brute care au constituit stagiu de cotizare pe o perioade de 6 luni anterioare acordarii certificatului,la care se aplica 85%.

Obligatoriu pentru indemnizatia CIC este concediu postnatal de 42 zile calendaristice si stagiu de cotizare 12 luni anterioare datei nasterii copilului.Aceasta se plateste de la Agentia locala de prestatii sociale.
N-au ajuns inca la mine concediile medicale (zice ca are 3), sa stiu de care sunt... (codul) . Depunerea dosarului pentru CIC are vreun termen fata de data nastrerii sau fata de ultima zi de concediu postnatal?
Termenul este dat de OUG 149/2005-

Art. 10(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c).

Asa cum am precizat mai sus ,fiecare concediu medical se calculeaza separat,ca si algoritm de calcul trebuie sa dati mai multe detalii referitoare la codul de indemnizatie , perioada.
Angel 2007 a scris:

Termenul este dat de OUG 149/2005-

............


Chiar asa !!! ... OUG nr.149 din 10 noiembrie 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea continuării activităţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ..:))

Cred ca este vorba despre OUG nr.148/2005 ....:)
Este 148/2005, Doamne fereste, ce naiba a iesit :sorry:

Alte discuții în legătură

Postnatal patrascu ioana patrascu ioana am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D> (vezi toată discuția)
Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)