avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Diferenta de suprafata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Diferenta de suprafata

Am cumparat o casa si in extrasul CF apare ,bucatarie,baie,3 camere,hol...si suprafata utila 100 mp,M-am apucat de renovat si din calcule nu iesea suprafata de 100mp.Am masurat casa la interioare si nu are numai 80mp.Ce pot sa fac sa intru in legalitate si binenteles sa modific extrasul CF sa apara realitatea,adica 80 mp,Mentionez ca la cumparare n-am avut nici o schita si am mers pe ce scria in cf.
Cel mai recent răspuns: crilia , utilizator 11:18, 10 Mai 2021
Luati legatura cu un expert topograf sa va faca o documentatie cadastrala si pe baza declaratiei dv., veti inscrie la OCPI noua suprafata.
Multumesc
Sigur nu e suprafata construita la sol? Masurati exterioarele :)
Buna ziua.Probabil ca cea construita este 100,dar din moment ce scrie in CF util,nici nu m-am gandit sa masor exterioarele.Langa casa exista si un garaj care este trecut anexa cara are suprafata lipsa pana la 100 m2.Probabil aici s-a facut eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! solicit un raspuns juridic privind urmatoarea situatie. ... vaelo vaelo Buna ziua! Solicit un raspuns juridic privind urmatoarea situatie. Am cumparat un apartament de 30,51 mp si balcon de 4,22 mp in suprafata totala de 34,73 mp, ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)
Achizitie casa- probleme acte vanzator Florentina-Andreea Florentina-Andreea Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste situatia de mai jos: - vreau sa achizitionez o casa construita la rosu, care dupa ... (vezi toată discuția)