avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită De 5 luni am 2 locuri de munca, in consecita primesc ...
Discuție deschisă în Executare silită

De 5 luni am 2 locuri de munca, in consecita primesc salariu ...

De 5 luni am 2 locuri de munca, in consecita primesc salariu de la 2 angajatori.
De la primul angajator mi se retine 50% din venitul net (la angajator) deoarece am mai multe popriri. Pana aici totul ok
De la angajatorul 2 primesc lunar 710 lei, bani care intra in acelasi cont cu cei de la angajator 1. Aici banca imi retine 50% (in 2 luni mi-a cumulat cele 2 venituri si mi-a retinut 50%, in alte 2 luni mi-a retinut 50% + comision doar din cei 710.
Venitul de la angajator 2 nu se supune prevederilor art. 729 Cod Procedura Civila, ali (3)? care spune ca : "Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum." ?
Multumesc !

!!!!!
Am facut sesizare la banca, iar in raspunsul lor au invocat art. 729 doar ali (1) si (2) din Codul de Procedura Civila si faptul ca "Pentru a putea elibera la dispoziția dumneavoastră sumele încasate cu titlu salariu, este necesar să recepționăm din partea tuturor instituțiilor popritoare, un acord de deblocare a acestor tipuri de încasări (salariu încasat din partea angajator 2 și respectiv angajator 1. În caz contrar, în lipsa recepționării altor dispoziții din partea instituțiilor popritoare, noi, în calitate de terț poprit, avem obligația de a efectua rețineri conform
prevederilor Codului de Procedură Fiscală și respectiv a Codului de Procedură Civilă

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Daca este deschis un dosar de poprire( neplata pensie alimentara ... Basstefan Basstefan Daca este deschis un dosar de poprire( neplata pensie alimentara copii) , pe conturile mele atat in lei cat si in euro, iar eu detin contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Poprire floriiyn89@gmail.com floriiyn89@gmail.com Se poate retine poprire la banca pe un venit incasat in cont cu titlu salarial de 1020 ron? (vezi toată discuția)