avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Se poate retine poprire la banca pe un venit incasat in cont cu titlu salarial de 1020 ron?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
floriiyn89@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:09, 3 Iulie 2020
Se poate executa silit respectând limitele de urmărire, limite reglementate de ART. 729 Cod procedură civilă.
De mentionat este si faptul ca in situatia in care veniturile obtinute de catre debitor sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum?

Dapix a scris:

Se poate executa silit respectând limitele de urmărire, limite reglementate de ART. 729 Cod procedură civilă.

Da, dar depășește 50% din salariul minim net. Deci ce depășește 50% din salariul minim net se poate reține.
Venitul minim NET este în prezent 1346 lei.

După poprire poate să mai rămână în mână cu 673 lei.
Din 1020 lei poate să-i rețină maxim 347 lei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire legala casa de pensii la pensia minima niciu niciu Buna ziua.mama mea are o pensie de 704 lei.pensia minima.are o datorie de 2900 de lei catre EOS KSI Romania,care printr-un executor judecatoresc a infiintat o ... (vezi toată discuția)
Executare silită, imposibilitate de a onora datoriile georalu1979 georalu1979 Doresc o soluție în legătură cu niște popriri ca urmare a unor incunviintari de executare silită. Din cauza unor probleme de sănătate, m-am pensionat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)