avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme familiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme familiale

Buna ziua/seara !
In primul rand, stiu ca sunt doar un copil de 14 ani ce n-are ce cauta aici, pe forumul acesta .
Dar din Decembrie, parintii mei nu se mai inteleg din cauza ca sora mea ( are 20 de ani) are un prieten nu tocmai pe gustul tatalui meu. De aici a inceput cearta, sora mea fiind foarte speriata de el pentru ca are niste iesiri foarte urate si tipa a plecat de acasa . Mai exact s-a mutat cu prietenul ei.
Mai tarziu mama mea a contactat un avocat pt a divorta de tatal meu. ( prin martie s-a intamplat asta ) si acum asteapta sa-i vina nu stiu ce plic de la judecatorie.
Ieri seara mama a plecat in Spania pentru a trimite bani mie si surorii mele pt ca aici lucra pe un salariu nu tocmai favorabil. Tatal meu este revoltat, uneori si eu ma sperii de el. L-am inregistrat astazi cum o injura si o facea in toate felurile cum ca ea nu merge la munca in Spania si tot o injura.
Mi-a spus ca a dat-o pe ea si pe sora mea spre parasire de domiciliu si ca el a vorbit cu avocata ca eu sa ma duc la divort cu el. Adica sa aiba el custodia.. Dar eu nu vreau asta, el mereu incearca sa ma "cumpere" sa spun asa, imi lasa sume mari in portofel dar el nu realizeaza ca pe un copil nu-l fac intotdeauna banii... Dupa toate astea, am vorbit si cu mama si mi-a spus sa ma linistesc pt ca el chiar daca o da la parasire de domiciliu are dovada un contract cum ca lucreaza.
Sunt foarte speriat sa spun asa, pt ca acum am ramas doar eu cu el in casa.
Tin sa mentionez ca, casa nu apartine nici mamei nici tatei. Este a bunicilor ( a parintii mamei )
Stiu ca ea vrea tot ce e mai bine pentru mine si de asta a mers acolo.
Dar mama mi-a spus ca eu cum am 14 ani si am buletin, decid singur la divort cu cine vreau sa raman..
Sunt sanse mari acum ca mama a plecat ca eu sa raman cu tata..? Nu vreau asta.
El nu prea ma baga in seama..mereu injura si e prost dispus..si acum a venit cu un prieten de-al lui in casa si vorbeau si foloseau cuvinte vulgare.
Va rog sa-mi dati un raspuns concret ..Multumesc frumos !
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
Rrazvan15, utilizator
Buna ziua,
este bine ca incerci sa te informezi, chiar daca ai "numai 14 ani".
Nu stiu cine ti-a spus ca nu ai ce cauta pe acest forum. Nu este interzis celor minori.

In ceea ce priveste divortul parintilor tai, trebuie sa sti ca, conform legilor romane in domeniu, nu mai avem notiunea de "parasire de domiciliu" .

Se pune problema, in cazul unei actiuni in instanta , desfacerea casatoriei din culpa comuna, din culpa unuia dintre soti sau prin acord.
In cadrul actiunii de divort, instanta este obligata sa se pronunte si asuprea autoritatii parintesti si stabilirii domiciliului pentru copiii minori care exista la momentul pronuntarii sentintei, precum si asupra pensiei de intretinere datorata de parintele la care nu este stabilit domiciliul minorului.

In cazul tau, instanta va trebui sa se pronunte: asupra exercitarii autoritatii parintesti - de retinut ca regula este autoritatea parinteasca comuna; asupra stabilirii domiciliului - de retinut ca , incepand cu varsta de 10 ani, minorul este intrebat de instanta cu care dintre parinti doreste sa locuiasca; si asupra stabilirii pensiei de intretinere datorata de celalat parinte.

Prin urmare, vei fi chemat la instanta pentru a-ti exprima dorinta cu care dintre parinti doresti sa locuiesti dupa pronuntarea divortului.

Incearca sa iei legatura cu avocatul mamei tale.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Schimbare tutela pethrem pethrem Sora mea de 13 ani doreste sa locuiasca in Spania cu mama ei. Locuim impreuna cu tatal nostru de la divortul parintilor. Relatia intre tata si noi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Divort fara domiciliu comun ASUL28 ASUL28 Buna ziua Poate sotul fara certificat de casatorie sa introduca cerere divort si sa ceara copilul minor?Munceste in strainatate si de 2 ani nu si-a vazut ... (vezi toată discuția)