avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz in serviciu?

Seful administratiei locale foloseste autoturismul unitatii a-dtiv teritoriale in zilele de sambata si duminica in interes personal,fiind vazut la peste 50 km distanta de localitate,cu amanta sau aprovizionanduse la magazinele din oras.Ce institutie este abilitata sa aplice legea,pentru a curma acest abuz.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:55, 17 Februarie 2010
Cred ca amanta nu are nicio legatura cu intrebarea.
Puteti sesiza prefectura si orice institutie care controleaza modul in care este cheltuit banul public. Presupun ca foloseste si masina si benzina, ceea ce inseamna ca se deplaseaza in interes personal pe bani publici.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Corect .Nu are nici o legatura cu amanta. La un control efectuat,in urma sesizarii noastre,de catre un trimis al prefecturii, ni s-a comunicat ca, demnitarul, s-a incadrat in cota de benzina alocata. Nu s-a facut nici o referire,in raspunsul dat,la aspectele sesizate.Va multumesc pt.faptul ca v-ati exprimat punctul dvs. de vedere.
NIci n-o sa va dea, pentru ca, primarul, indeplineste o functie de autoritate publica, fiind in slujba colectivitatii locale, 24 de ore din 24., si nu 8 ore/zi, 40 de ore/saptamana. Teoretic, d-l. primar facea cumparaturi , in exercitiul functiunii. :D
Pe de alta parte.... ar trebui, in mod legal, ca la primaria respectiva, sa existe un sofer, care sa aiba masina pe inventar, cu tot ce presupune acest aspect.
Practic, este un abuz, dar, toti primarii beneficiaza de binefacerile functiei de demnitate publica..... :)
Nu e obligatoriu sa fie abuz. Ar putea ca masina institutiei sa fie inclusa in pachetul salarial.. :))
In mod sigur nu si amanta...
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Mysogyn, utilizator
Nu este inclus in pachetul salarial. Este masina institutiei si se foloseste in interesul acesteia. Se deplaseaza in interes de serviciu atat primarul cat si ceilalti functionari din primarie, cu aceasta masina. Precizez, ca in acest sens, exista un regulament aprobat prin HCL. Stiu ce spun, cand postez acest aspect pe forum.

Alte discuții în legătură

Un politist are voie sa se duca cu masina de serviciu acasa, in alt judet? csw2peu csw2peu un politist de la o sectie de politie rurala aflata in judetul \"X\" are voie sa se duca cu masina de servici(masina de politie inscriptionata) acasa? mai ales ... (vezi toată discuția)
Sesizare primarie nerezolvata de 2 ani Noele Noele Buna ziua. Pamanatul din fata casei mele s-a surpat datorita ploilor si trecerea masinilor cu mare tonaj.Prima Sesizare am facut-o impreuna cu ceilalti ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi-verificare cheltuieli lucianmoldovan lucianmoldovan Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o ... (vezi toată discuția)