avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta de grupa pt. pensie - arhiva de negasit - ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta de grupa pt. pensie - arhiva de negasit - CCCF Bucuresti FDP Cluj. Buna, tatal meu are nevoie de o adeverinta de grupa de la fostul ...

Buna, tatal meu are nevoie de o adeverinta de grupa de la fostul angajator, care din pacate nu mai exista. Incerc sa aflu unde au fost arhivate documentele din februarie incoace, dar fara succes. Am vb cu x persoane, arhive, etc. dar deocamdata nu a stiut sa imi spuna nimeni unde le pot gasi, sunt pasata din stanga in dreapta. Am gasit si lichidatorul, care la randul lui nu mai exista, dar am dat de un fost angajat, insa ma invart in cerc. Am dat de un fel de raport scris de Arhivele Nationale Cluj din care reiese ca sansele ca arhiva sa fi fost distrusa sunt mari. Este vorba de Societatea de Constructii CCCF Bucuresti, Filiala Drumuri si Poduri Cluj. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie? Cine poate fi tras la raspundere? Nu este nimeni obligat sa imi dea aceasta informatie? Sa faca investigatiile necesare pentru a afla unde sunt arhivele? Sau daca au fost intradevar distruse, atunci cine poate fi tras la raspundere si cum as putea totusi obtine aceea adeverinta la care tata are tot dreptul legal? Va rog sa ma ajutati daca stiti orice informatie legat de aceasta intrebare/societate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 2 Aprilie 2023
Arhivele Naționale controlează aplicarea prevederilor legislației în vigoare pe linia muncii de arhivă și stabilește măsurile ce se impun potrivit legii.

Acel lichidator nu v-a spus si unde s-a depozitat arhiva?
Dupa un articol de ziar am aflat ca lichidatorul pentru filiala Cluj a fost H&B Insolv SRL (care nu mai exista), de la un fost angajat de aici am aflat ca arhivele au fost predate unei firme de arhivare care la randul ei a falimentat si a predat arhiva la Arhivatorul.ro, dar ei sustin ca nu detin acte de la aceea societate decat din anul 2003, iar tatal meu a lucrat acolo din 1978 pana in 1994. Cei de la Arhivele Nationale sustin ca lichidatorul pentru CCCF Bucuresti a fost Dinu Ursi si Asociatii SPRL, dar ei spun ca nu s-au ocupat si de filiala din Cluj. In acel document scris de la Arhivele Nationale Cluj spune ca arhivele ar fi actual la Uberum Braila, am vb si cu ei, sustin ca nu sunt detinatorul fondului arhivistic creat de CCCF Bucuresti Filiala Drumuri si Poduri Cluj. Deci ma invart in cerc, toata lumea sustine ca nu ii la ei si ma paseaza din stanga in dreapata de 4 luni de zile.
ati gasit in final cine detine arhiva? ma intereseaza si pe mine
Nu am reusit. Daca imi lasati o adresa de Email va pot trimite cum am incheiat discutia cu cei de la arhivele nationale. Am gasit firma si locatia fizic unde trebuia sa fie actele, si unde este declarat si la arhivele nationale din Cluj, doar ca fizic nu exista actele. Cei de la arhivele nationale au spus ca vor face un control si revin, dar pana acuma nu am primit nici o informatie. Au spus ca vor efectua controlul la toamna 2021. Le am trimis azi mail iarasi sa vad daca au facut o sau nu. Astept.

Raluca -Nicoleta a scris:

ati gasit in final cine detine arhiva? ma intereseaza si pe mine

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Arhiva carti de munca timpuri noi VLPCG VLPCG Buna ziua, stie cineva unde se afla arhiva cartilor de munca pentru Uzina Timpuri Noi, va rog ? (vezi toată discuția)
Schela de foraj bucuresti - necesar adeverinta 61dan 61dan buna ziua. sunt in situatia in care am nevoie de adeverinta pentru dosarul de pensionare pentru perioada lucrata in anul 1983 la Schela de Foraj Bucuresti. Am ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi arhiva fostei cagccf bucuresti, antrepriza drumuri ... Raluca -Nicoleta Raluca -Nicoleta Unde pot gasi arhiva fostei CAGCCF Bucuresti, Antrepriza Drumuri si Poduri Cluj( punctul de lucru era la Statia de betoane Someseni) (vezi toată discuția)