avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la particular in ture de 12 /24 - 12/48 iar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la particular in ture de 12 /24 - 12/48 iar luna aceasta ...

Lucrez la particular in ture de 12 /24 - 12/48 iar luna aceasta am cazut la munca in toate cele trei zile de sarbatori legale, 1 iunie 20 si 21 iunie......la sfarsitul luni acumulez un total de 192 de ore lucrate iar in balanta orelor de munca, avand un pontaj electronic , v-oi figura cu - 4 ore deoarece conducerea ne spune ca orele lucrate in zilele legale sunt platite cu un spor de 100% si nu se iau in calcul in balanta......este normal acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 17 Iunie 2021
Orele lucrate in zilele legale sunt platite cu un spor de 100% in condițiile în care nu vi se compenseaza cu ore libere.
Va multumesc pentru raspuns, dar as dori sa stiu daca la sfarsitul luni in balanta de ore ar trebui sa am minus 4 ore sau plus 32 cat fac peste cele 160 de ore lucratoare cate are luna in conditiile in care imi sunt platite cele trei zile de sarbatoare legala cu un spor de 100% ?
Cornel Vasile a scris:

Orele lucrate in zilele legale sunt platite cu un spor de 100% in condițiile în care nu vi se compenseaza cu ore libere.

Luna iunie are 20 zile lucratoare (160 ore) .... dvs ati lucrat 192 de ore (plus 32 de ore).
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, ... george101 george101 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, respectiv 12/24 cu 12/48 - in luna iunie 2020 am lucrat 192 ore , din care 12 in zi de ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatoare legala MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta: Un angajat lucreaza in luna iunie 169 ore din care 24 sunt sarbatoare legala. Norma pentru luna Iunie este de ... (vezi toată discuția)
Sarbatoare legala buna ziua!!! am rugămintea la dv sa m-a lamuti ... Irinaandreea10 Irinaandreea10 Sarbatoare legala Buna ziua!!! Am rugămintea la dv sa m-a lamuti în privința unui aspect. Nelămurire mea este :luam exemplu luna ianuarie are 20 de zile ... (vezi toată discuția)