avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Avantaje in natura acordate de terți
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Avantaje in natura acordate de terți

Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat în aceasta situatie:Conform Codului Fiscal art. 78 alin (2^1) În cazul avantajelor în bani şi/sau în natură primite de la terţi ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege ori a unei relaţii contractuale între părţi, după caz, obligaţia de calcul, reţinere, plată şi declarare a impozitului revine, după cum urmează:

b)plătitorilor de venituri rezidenţi fiscali români, când avantajele în bani şi/sau în natură sunt acordate de alte entităţi decât angajatorul, cu excepţia situaţiei persoanelor fizice care realizează în România venituri din salarii şi asimilate salariilor ca urmare a contractelor de muncă încheiate cu angajatori care nu sunt rezidenţi fiscali români, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 82.
Conform art 168 aceleași prevederi se aplica și în cazul contribuțiilor sociale.
Cum pot fi aplicate în practica aceste prevederi? În declarația 112 nu am găsit o modalitate prin care sa se poată declara și retine.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)
Impozitarea avantajelor asimilate veniturilor de natura salariala Mariussnm Mariussnm In situatia in care, ca urmare a contractului individual de muncă/statutului special pe care un membru al familiei il are sunt generate avantaje asimilate ... (vezi toată discuția)
Art.78 ccmunn-compensatie rosu gheorghe rosu gheorghe Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o ... (vezi toată discuția)