avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Soțul este plecat în Germania la munca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Soțul este plecat în Germania la munca de aproximativ ...

Bună ziua! Soțul este plecat în Germania la munca de aproximativ 5 luni. De 2 luni nu vrea să mai trimită bani. Avem împreună doi copii minori de 7 ani și 5 ani. Este angajat, iar Salariul net fiind de 1500 de euro. Eu nu lucrez, am rămas sa ma ocup de copii. Nefiind divorțați se poate sa plătească pensie alimentara? Iar dacă da, care sunt procedurile? Va mulțumesc anticipat!
Cerere de chemare în judecata adresată judecătoriei din circumscripția domiciliului dvs. prin care solicitați obligarea la plata pensiei de întreținere pentru minori.
Dacă lucrează cu forme legale, se va face comisie rogatorie în germania prin care sa se atașeze înscrisurile doveditoare.
Pensia va fi stabilita pana la 1/3 din venitul net, în funcție de nevoile minorilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Separati fiind, il puteti actiona in instanta, in vederea stabilirii pensiei de intretinere.

Instanta de judecata va stabili pensia in raport de venitul net realizat, iar, in ipoteza in care sotul nu ar munci, in raport de salariul minim pe economia nationala.( daca sotul isi are resedinta statornica in GERMANIA, avand formalitati legale).

Pensia de intretinere poate fi platita si pentru o perioada cele doua luni mentionate de dvs, anterioare sesizarii instantei de judecata, avand in vedere faptul ca nu sunteti sustinuta, din punct de vedere financiar, de catre sotul dumneavoastra, pentru a asigura subzistenta minorilor.

Competenta material, teritorial si functional este JUDECATORIA in a carei raza teritoriala domiciliati.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie alimentara viorinc viorinc Buna ziua! odata cu marirea salariului minim pe economie creste si suma datorata de 25 % pentru pensia alimentara? daca tatal este plecat din tara de ani de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aflati in strainatate BARSAN L. BARSAN L. impreuna cu familia am hotarat sa ne stabilim in urma cu un an pe teritoriul statului German. Impreuna avem doi copii minori in varsta de 12 si 9 ani care sunt ... (vezi toată discuția)
Proces pentru copil de 3 ani pentru ramanerea in tara alexuta32 alexuta32 am un copil de 3ani care are tata italian dar din septembrie anul trecut numai locuim cu el stam in romania,acum avem in curand primul proces pt stabilirea ... (vezi toată discuția)