avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori aflati in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori aflati in strainatate

impreuna cu familia am hotarat sa ne stabilim in urma cu un an pe teritoriul statului German. Impreuna avem doi copii minori in varsta de 12 si 9 ani care sunt la scoala din germania. dupa divort doresc sa ma restabilesc in romania deoarece este destul de dificil sa ne continuam viata aici separat.
sotia mea doreste in schimb sa locuiasca in continuare in germania alaturi de concubinul ei care la randul lui este casatorit si are copii.
As dori sa stiu daca pot aduce copiii pe teritoriul statului roman dupa incheierea procesului de divort. sau daca vom avea custodie comuna sotia mea poate locui fara acordul meu pe teritoriul statului german impreuna cu copiii.
ce consecinte sunt daca parasesc germania cu copiii pana la divort fara acordul ei ? deoarece ea nu va dori aducerea copiilor in tara ptr audiere ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:11, 1 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Unde se dezbate desfacerea casatoriei? in Germania sau in Romania?
Daca se judeca in germania va trebui sa va supuneti legilor Germaniei.
Daca se judeca in Romania, de principiu custodia va fi comuna, domiciliul se va stabili la unul din parinti in functie de decizia instantei.
Daca instanta va solicita audierea minorului in varsta de peste 10 ani atunci acesta va trebui adus in tara daca nu se va solicita o comisie rogatorie statului german.
Daca divortul se judeca in romania inseamna ca aveti un avocat care va reprezinta. Va sfatuiesc sa discutati cu el toate aspectele.
Va sfatuiesc sa nu faceti declaratii de razboi de pe-acum, caci va fi dificil apoi sa colaborati in viitor.
Daca divortati in Romania, atunci e important sa aveti un avocat de aici, altfel, va e necesar unul german.
In privinta copiilor, nu am inteles daca dv. ii vreti in tara sau ii vreti sa locuiasca cu dv. sau... care e aranjamentul pe care l-ati dori. Decizia instantei depinde mult de ce anume cer partile, dar si de situatia concreta dinainte: cine ingrijea copiii etc. Va conta mult si ce doresc copiii, acestia ce spun? Cat au stat ei in Romania, cat de bine le-ar fi sa se intoarca?
Casatoria poate fi desfacuta in Romania.

Se va dispune locuinta minorului la mama, daca aceasta doveste ca are conditii bune de trai si , afectiv vorbind, poate sa ii ofere copilului un spatiu securizant.

Desfacerea casatoriei , pe cale notariala, este operanta in cazul in care sotii convin cu privire la toate capetele de cerere, principale si accesorii, ale divorturi.In caz de neintelegeri, instanta de judecata este cea care transeaza procesul de divort.


Instanta de judecata poate dispune stabilirea locuintei copilului minor in strainatate, dupa efectuarea unei anchete psihosociale, prin comisie rogatorie interntionala.

Pensia de intretinere este platita raportat la venitul net realizat, plafonul maximal stabilit de Codul civil in vigoare fiind de 25 % din acest venit.

In situatia in care debitorul obligatiei legale de intretinere nu presteaza nicio activitate remunerata , pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala si statul unde acesta locuieste in mod obisnuit.

Pensia de intretinere poate fi platita intr-un cuantum fix sau poate fi stabilita in cota procentuala.

Obligatia legala de intretinere poate fi realizata si in natura, daca exista un acord intre soti, in acest sens, sau daca exista o dispozitie a instantei de judecata.

De asemenea, se poate remite o suma de bani globala, cu titlu de pensie de intretinere.

Copilul poate parasi tara fara acordul celuilalt parinte, daca are pasaportul emis de autoritatile germane.

De asemenea, revenirea in Romania poate fi facuta fara acordul dumneavoastra.



Succes.
deoarece motivul divortului este adulterul comis de sotia mea timp de 10 luni cu seful ei direct unde era angajata { am probe in acest sens: conversatii si inregistrari dar si ea a recunoscut ca e vinovata} si eu personal doresc sa ma reintorc sa traiesc in Romania sa incerc sa obtin custodia comuna dar si domiciliul copiilor la adresa mea. consider ca nu le poate oferi o educatie buna copiilor deoarece ea personal este lipsita total de responsabilitati fata chiar si de copii pe care i-a neglijat sistematic timp de 10 luni de zile. in acest timp mama mea sa ingrijit de copii si eu cand veneam de la servici. mentionez ca are si o plangere penala ptr abandon de familie ptr 2 luni.
Mai mentionez ca avem domiciliul pe teritoriul statului German doar de un an de zile. Pana atunci am convietuit in Romania avind un trai chiar mai bun decat in Germania copiilor nelipsindule nimic.
doresc sa stiu daca se poate stabili domiciliul copiilor in germania fara acordul meu in conditiile in care ea are o casa inchiriara si nu castiga decat 450 Euro pe luna. cheltuielile totale ridicandu-se la aprximativ 650 Euro.
Acum copiii acolo locuiesc.. dvs vreti sa ii plimbati dupa voia dvs.. i-ati rupt acum un an din mediul lor si i-ati dus acolo, acuma ca va despartiti de mama lor, iar vreti sa-i luati si sa-i aduceti in Romania.. trebuie sa dovediti ca e in interesul copiilor sa faceti asta... si nu il vad.
Copiii ce zic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie alimentara de la parintele din strainatate okland_star okland_star In aprilie 2006, in urma divortului, cei 2 minori sunt incredintati mamei. In sept 2006, pleaca toti 4 in SUA. Intelegerea era ca mama copiilor sa se marite ... (vezi toată discuția)
Aducerea familiei inapoi din spania cristak1 cristak1 Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Custodie minor ankarusu ankarusu Buna ziua, As putea angaja un avocat sa ma reprezinte intr un proces de custodie pentru un minor? Locuiesc in Germania. Nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)