avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis 90 zile

Una bucata suspendare permis 90 zile pt 104km/h in localitate (50).
1) Daca fac contestatie cum ca nu cred viteza pretinsa in PV si imi este respinsa, stiu ca in 30 de zile tre sa predau permisul (reprimit dupa contestatie). Deci de cand predau permisul se reia suspendarea. Mai pot da sala pt redobandire (reducere la 30 de zile) daca mi se respinge contestatia?
2) Cam cat dureaza in general din experienta voastra judecarea unui astfel de PV?
3) Politia face apel in general daca sunt acceptate contestatiile sau cam acolo se termina treaba?
4) Un politist mi-a zis ca cica nu mai e valabila treaba cu beneficiatul de reducerea la 30 daca nu ai beneficiat in decursul unui an. Mai pe scurt, poti sa dai de reducere de mai multe ori intr-un an. Asa o fi ?
5) Stiam ceva legat de faptul ca daca ai beneficiat de o reducere in ultimul an, la urmatoarea suspendare in decursul aceluias an ti se aplica inca 30 de zile peste. Asa e?
Mersi anticipat de raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
LNX91, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:08, 29 Iunie 2021
1. Da.
2. Luni de zile, posibil sa terminati anul viitor.
3. Politia face apel, in majoritatea cazurilor.
4. Daca depaseati cu peste 70 km/h limita de 50, aveati voie o singura data, altfel, puteti da de cite ori va prinde, sub 70.
5. Nu.
Cititi cu atentie art. 104 , 106 si 106.1 :
[ link extern ]
mersi mult pt raspuns! Am nevoie de permis musai fix in zilele dupa ce imi expira dovada. Daca fac contestatie ca sa prelungesc perioada cat pot circula si dupaia anulez contestatia, ce batai de cap imi da? Sau ce risc?
Cat despre apelul politiei, face apel si daca e contestatia acceptata pt motive de genul ca politia nu avea filmare sau viteza nu corespunde cu ce-i in procesul verbal si altele ?
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
LNX91, utilizator
1. Riscati sa nu va descurcati procedural. Trebuie sa faceti o cerere de renuntare la judecata., in scris sau verbal, in fata instantei. Instanta va lua act de solicitarea dvs., printr-o incheiere si va comunica partilor (dvs. si politiei) acest lucru. Dupa 15 zile (termen de recurs) va veti legaliza hotarirea si cu ea veti preda permisul..
2. Politia nu va face apel, daca este evident ca nu exista motive juridice de a ataca hotarirea primei instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda cu ridicare permis 90 zile pt depasire limita viteza in zona cu restrictie 50km/h in afara localitate ,drum national cu denivelari maarkyM maarkyM Buna ziua, Anul trecut in vara ,cand ma intorceam din deplasare in interes serviciu(conduc in medie peste 2000 kmpe luna),mai aveam cativa km pana acasa,pe ... (vezi toată discuția)
Ce mi se poate intampla in urmatorul caz Madalin Vintila Madalin Vintila Pe data de 01.04.2009 am avut de facut un drum in interes de serviciu la Bacau. In drumul meu spre Bacau am avut nesansa sa fiu prins prin localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)
Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)