avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda cu ridicare permis 90 zile pt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda cu ridicare permis 90 zile pt depasire limita viteza in zona cu restrictie 50km/h in afara localitate ,drum national cu denivelari

Buna ziua,
Anul trecut in vara ,cand ma intorceam din deplasare in interes serviciu(conduc in medie peste 2000 kmpe luna),mai aveam cativa km pana acasa,pe DN25 ,unde pe o distanta de aprox 10km este impusa restrictie de viteza la 50km/h ,dupa ce am iesit din localitate,am fost oprit in mers de catre auto dacia logan rosu care venea din sens opus ,fara a avea insemne specifice politie rutiera pentru a ma sanctiona conform decalratiei unuia dintre agenti ca circulam cu viteza de 112km/h,fapt pt care mi s a intocmit pv de contarventie amenda si retinere permis in vederea suspendarii 90 zile.Am declarat si am sustinutr ca nu circulam cu acea viteza si am depus contestatie cu recuperare permis pana la solutionare si aducere probe de filmare pt a se dovedi cele din PV.
Au fost trei termene amnare pt depunere probe de catre IPJ serviciul rutier,apoi pe data de 10.02.2017 a rezultat respingere plangere si urmatorul mesaj
Solutia pe scurt: Respinge plângerea. Ia act că nu este solicitată obligarea la plata cheltuielilor de judecată.
Cu drept de a formula apel, în termen de 30 de zile, începând cu data comunicării, ce se va depune la Judecătoria ....
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor cu mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.02.2017.
Document: Hotarâre 1006/2017 10.02.2017
Ca urmare in aceste conditii cum sa interpretez aceasta decizie?
Mentionez ca am permis din 1994,conduc in medie peste 20000km/an fara evenimente rutiere,fara contraventii,fara trecut pe rosu,sau mai grav accidente cu victime....am un stil de condus preventiv,merg mai repede dar in limitele legale max 20-30 peste viteza legala....chiar si in acest caz,mergem cu peste 50km/h dar nu cu 100km/h sau mai mult, deoarece eram in afara localitatii,se circula cu peste 70-80km/ora .
De mentionat ca aceasta restrictie este de foarte mult timp pe acest sector de drum ,iar daca administratorul drumului mentine aceasta limitare de viteza rezulta ca teroretic expertiza in baza caruia s a emis aceasta restrictie este inca valabila si este insotita de documente care sa ateste aceasta limitare viteza.
Personal cred ca este lasata in mod intentionat doar pt a prinde soferi neatenti ca mine ,care cred ca desi sunt in afara localitatii si pot circula cu maxim 90km/h ,sunt supusi la testul rabdarii si al jocului de pisica si soarecele de a circula la limita de 50 km/h sau hai ca v am prins ....
Nu consider ca aceste limitari de viteza ar trebui sa existe decat in cazuri justificate si dupa expertize reale,care sunt urmate si de masuri de corectare a situatiei intr-o perioada de timp bine delimitata...
Consider ca se poate mentine o limita de viteza pe acest sector de drum ,insa ar trebui re evaluata ,sau evaluata corect!!!
Ce ma sfatuiti in acesta situatie,expusa mai sus?
Va multumesc.
Conduc si este una din obligatiile mele de serviciu ca om de vanzari,in plus ....am si clauza de incetare contract munca in caz de suspendare permis auto mai mult de 3 luni....
Credeti ca pot obtine acces la probe...filmare?pot fi contestate?
Am dubii in ceea ce priveste aparatul radar cu care am fost inregistrat ,deoarece masina respectiva,acel logan rosu avea un aparat mai vechi,care era folosit pt depistare ,inregistrare doar din stationare....nu si din mers....
Va multumesc....mult pentru suport.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:40, 14 Iulie 2017
Politia nu a prezentat probele solicitate? Trebuie sa primiti motivarea instantei si apoi sa faceti apel functie de motivare.
Puteti reduce perioada de suspendare la 30 zile la cerere si sa sustineti testul 13/15.
Puteti sa faceti si 10000 km/luna si sa fiti cel mai corect, daca exista dovezi ca ati incalcat regulile de circulatie puteti fi sanctionat.
Corect in ceea ce priveste probele ,ele pot dovedi acest lucru.
Stiti daca in motivarea instantei sunt atasate si probele,sau trebuie/pot solicita eu acest lucru?
Multumesc.
Probele trebuia sa le solicitati in cuprinsul plangerii. Daca nu au fost prezentate le cereti in apel.
Instanta trebuia sa va solicite sa faceti intampinare la probele prezentate de politie.
Puteti cere sa vedeti dosarul din arhiva daca au fost prezentate probe.
Se intelege ca nu ati fost prezenta la instanta de fond. Daca ati fi participat aveati posibilitatea sa va prezentati direct punctul de vedere si sa vedeti si probele.
Buna dimineata,
am primit prin posta decizia Judecatorie,care poate fi contestata in 30 zile...
Ce ma preocupa pe mine foarte tare este ca daca nu ma prezint in termen de 15 zile la politie pt predare permis auto,si totusi depun apel (in termenul de 30 zile) pt a vedea probele de la dosar,mai pot beneficia de reducere pedeapsa la 30 zile prin testul 13/15 si nu mi se suplimenteaza cu inca 30 zile pedeapsa initiala....
Multumesc .
Perioada de suspendare nu se suplimenteaza atata timp cat depuneti apel iat testul 13/15 il puteti sustine daca nu se suplimenteaza cu 30 de zile.

Articolul 221-HG1391
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioadă de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se află sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile, pentru viteză Ecou Ecou Bună,am permisul suspendat pentru viteză pe o perioadă de 90 zile pentru viteză 156 km/h pe o restricție de 70 km/h. Am susținut examenul de 13 din 15 ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile cum fac sa reduc la 30 de zile pentru ca este prima abatere OVYBUB OVYBUB mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile, cum fac sa reduc pedeapsa pentru ca este prima abatere si cat poate fi redusa. motivul luarii permisului este ... (vezi toată discuția)