avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț după 40 ani de căsătorie -poate soția sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț după 40 ani de căsătorie -poate soția sa primească 50% din economiile cash?

Divorțul părinților după 40 de ani de căsătorie- care sunt drepturile de care beneficiază soția dacă nu are nici un venit, după 40 de ani de căsătorie

Mama mea este somată de tatal meu sa accepte divorțul, în condițiile în care ea nu a greșit cu nimic, fata de el.
Totul a pornit de la faptul ca acum 4 ani bunicul meu a căzut la pat și timp de 2 ani l-a îngrijit ( în prima faza făcea naveta în alta localitate ( la 12 km de domiciliu) pentru a-l îngriji, ulterior s-a mutat la țară deoarece avea nevoie tot mai mult de atenție și îngrijiri) .
După decesul bunicului ( Tatal mamei mele) și bunica a căzut la pat și de aproximativ 2 ani are nevoie de îngrijiri zilnice fiind imobilizata.
În toți acești 4 ani și jumatate, mama venea și vine în continuare la 2 zile la apartamentul pe care amândoi îl dețin, pentru a-i face de mâncare, spălat haine și curățenie în casa.

Menționez ca tatal meu nu dorește sa o aducă pe bunica în casa lor.

Astfel tata isi dorește sa divorțeze de mama.
Mamei i s-a impus sa nu lucreze de tanara, pentru a sta acasă cu noi și a ne purta de grija, a ne ajuta la școală... etc.
Astfel nu are nici un venit, doar pensia bunicii în viață ( mama ei) .

Dacă accepta divorțul, cu ce s-ar alege ea, în condițiile în care dealungul timpului, a economisit din banii tatălui meu ( cash) o suma considerabila de bani, tatal fiind pensionar activ ( în sensul ca și lucrează).
Banii au fost economisiti cu știință amândurora pentru o eventuala renovare a apartamentului.

Mama a pus deoparte pensia tatălui și inclusiv din banii de salariu.
Pe langa acești bani, împreună dețin un apartament cu 3 camere.

Întrebarea ar fi, dacă divorțează, având în vedere ca economiile sunt cash, ( banii sunt scoși lunar de pe card și ținuti în casă) poate beneficia de parte din acești bani?
Cum poate demonstra ca acești bani exista?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: iancau_Anamaria , utilizator 20:21, 28 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat ... ioana2828 ioana2828 Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat de situația în care sunt. Părinții mei sunt despărțiți de aproximativ doi ani, dar ... (vezi toată discuția)
Divorț părinți IoanViorel777 IoanViorel777 Bună, situația este delicată Mama este recăsătorită de peste 35 de ani, în prezent este cu handicap grav, soțul ( adică tatăl vitreg cum se spune) ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanța Isabela Bica Isabela Bica Buna ziua! Am câteva nelămuriri in ceea ce privește o disputa veche de familie. Apartamentul in care bunica mea locuiește, a fost trecut pe numele ... (vezi toată discuția)