avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actionare in instanța
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actionare in instanța

Buna ziua!
Am câteva nelămuriri in ceea ce privește o disputa veche de familie.
Apartamentul in care bunica mea locuiește, a fost trecut pe numele tatălui meu și fratelui sau (asta s-a întâmplat in urma cu câțiva ani buni, dacă nu ma înșel in urma decesului bunicului meu). Din păcate, singurele persoane care o îngrijesc pe bunica-mea suntem eu și tatăl meu (tatăl meu o îngrijește de mai bine de 10 ani iar fratele sau nu își aduce niciun fel de aport financiar și nu și-a adus de când bunica-mea a făcut atacul cerebral, in anul 2006 și nici măcar înainte). Acum, bunica mea este diagnosticata cu dementa și Alzheimer, având nevoie de o persoana care sa o îngrijească in permanenta iar aceasta femeie este plătită de mine și de tatăl meu. Costurile administrative ale apartamentului și îngrijirii medicale sunt destul de mari iar, o data confruntat, fratele tatălui meu nu își dorește sa contribuie financiar la costurile aferente, ci își dorește doar cota parte de casa. Menționez ca este o persoana violenta, mai ales cu mine, dându-ma afara din casa (aproape făcându-mi brânci pe scări) deși, in absenta tatălui, care lucrează in străinătate, pentru a reuși acoperirea costurilor, eu am grija de costurile apartamentului și îngrijirile medicale ale bunicii.
Întrebarea mea este următoarea: este posibila acționarea in instanța a acestui individ violent, care nu-și dorește altceva decât banii aferenți jumătății de apartament, neavând absolut niciun aport financiar in ceea ce privește propria mama in ultimii 10 ani? Este posibila acționarea in instanța având toate dovezile financiare privind îngrijirea casei și a bunicii mele? Exista vreo modalitate de a minimiza costul jumătății lui de apartament in raport cu toate cheltuielile suportate de tatăl meu in ultimii 10 ani? Din păcate situatia este una destul de urata iar eu și tatăl meu dorim sa îl acționăm in instanța pe acest individ. Exista vreun fir de ata de care ne putem agata?
Va multumesc anticipat!
O duminica minunata!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:17, 9 Septembrie 2019
Buna seara,
Incercati in instanta dar e de preferat ca la dezbaterea succesiunii sa introduceti si PASIVUL adica acele cheltuieli de care ati facut vorbire (dovedibile cu acte si chitante) si sa solicitati jumatate din ele.
Recunostinta este o floare rara si iubirea filiala este si mai rara.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cata vreme acceptati succesiunea, acceptarea este una totala,vizeaza atat activul patrimonial ( totalitatea bunurilor ), precum si pasivul ( datoriile defunctului ).

Faceti referire la cheltuilelile efectuate.

Acestea pot fi cuantificate prin orice mijloc de proba.(martori, inscrisuri, interogatorii, expertiza de specialitate ).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț după 40 ani de căsătorie -poate soția sa primească 50% din economiile cash? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Divorțul părinților după 40 de ani de căsătorie- care sunt drepturile de care beneficiază soția dacă nu are nici un venit, după 40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire intre frati. roni77 roni77 Buna ziua. Mama mea este data in judecata de fratele ei pentru apartamentul parintilor(bunicilor mei) care au decedat acum 10 ani. Succesiunea este facuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea a avut grija timp de 10 ani de mama tatalui ... anonim639 anonim639 Buna ziua, mama mea a avut grija timp de 10 ani de mama tatalui meu(soacra) impreuna cu tatal meu pentru ca era paralizata la pat dar nu au obtinut venituri ... (vezi toată discuția)