avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... problema furnizor energie electrica, reziliere ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

problema furnizor energie electrica, reziliere contract/debransare

buna!
am o problema cu actualul furnizor de energie electrica si anume: la inceputul lunii aprilie am avut 2 facturi restante in valoare de aprox 300ron, pe la mijlocul lunii s-a emis factura noua iar cateva zile mai tarziu am primit si o regularizare in valoare de 560ron, ajungand la un total de 1000+ restanta. in data de 25mai furnizor a trimis o instiintare prin care ma informa ca incepand cu data de 1/07/2021 se reziliaza contractul conf legii anre 235/2019 art 24-1-a, aceasta instiintare NU a venit pe adresa mea/locul de consum din contract, a venit pe adresa parintilor, alt loc de consum si a intrat in posesia mea prin mijlocul lunii curente (iunie). in momentul de fata am achitat absolut toate datoriile la funizorul de energie dar in continuare voi fi debransat peste 2 zile chiar daca sunt la zi cu platile avand contractul reziliat din data 1 iulie. am vorbit cu funizorul mi-a spus ca singura varianta este sa platesc o "garantie" de 1100 ron reprezentand valoare facturilor pe 6 luni, si chiar daca platesc aceasta suma pentru a prelungi contractul, eu tot voi fi debransat fiind nevoie sa platesc si rebransarea. da, am avut restante, dar nu a venit nici un preaziv de decontectare, a venit doar aceasta notificare de reziliere pe o adresa gresita, la un loc de consum diferit decat cel in discutie. daca trec la un alt furnizor de energie din intai iulie eu tot voi ramane fara curent cel putin o luna pana intra in vigoare noul contract si tot va trebui sa platesc taxa de rebransare chiar daca in momentuld e fata sunt la zi cu platile. as dori sa stiu daca furnizorul a procedat corect in situatia de fata si daca mai am vreo solutie pentru a rezolva aceasta problema, nu as vrea sa raman fara curent
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
robert_88_tm, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog dati-mi un raspuns urgent - debransare abuziva alinasarsama alinasarsama Vreau sa ajut o vecina batrana,care nu se poate descurca singura. desi a platit factura la energie electrica in data de 23.04.2012, in dimineata zilei de ... (vezi toată discuția)
Lipsa curent electric datorita schimbarii furnizorului pe motiv de neplata fost utilizator Alexandruvoicu1990 Alexandruvoicu1990 Buna ziua. Am inchiriat un spatiu comercial. fostul chirias nu platise curentul de ceva timp si a fost debransat. Proprietarul a facut un contract nou pe ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)