avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... In institutiile publice,este permisa achizitionarea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

In institutiile publice,este permisa achizitionarea unor aparate ...

In institutiile publice,este permisa achizitionarea unor aparate de aer conditionat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 8 Iulie 2021
Nu este o interdictie dpvd ssm pentru a achizitiona aparate de aer conditionat in vederea asigurarii unor conditii normale de lucru.
Respectivele aparate pot fi achizitionate in conditiile mentionarii achizitiei in planul de prevenire si protectie al firmei, plan aprobat de catre angajator si finantat corespunzator.
Buna ziua! Multumim pentru raspuns,pe noi ne intereseaza din punct de vedere al achizitiei,din punct de vedere legal....nu din punct de vedere SSM!
Punctul de vedere ssm este un punct de vedere legal. Aparatele de aer conditionat sunt echipamente tehnice utilizate in vederea crearii unor conditii normale de lucru pentru lucratori.
Institutiilor publice le sunt interzise achizitionarea anumitor bunuri printr-un act normativ si ideea era: mai este in vigoare acel act normativ?
Nu ati inteles.
Planul de prevenire si protectie din domeniul ssm este obligatoriu a se intocmi si in institutiile publice, legea fiind obligatorie si pentru acestea.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 3 (1) Prezenta lege se aplică în toate sectoarele de activitate, atât publice cât şi private.
(2) Prevederile prezentei legi se aplică angajatorilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor lucrătorilor.
Actul normativ de care amintiti nu se refera la astfel de echipamente care duc la imbunatatirea conditiilor de lucru. Conditia: imbunatatirea conditiilor de lucru sa fie o realitate.

Alte discuții în legătură

Caldura la locul de munca Adryan69 Adryan69 Buna ziua lucrez într-o hală unde se produc anumite piese electrice . Pe lângă masinariile care produc caldura avem si doua cuptoare cu flacăra deschisa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajata in mall la o insuliță. aerul condiționat ... Maria Vade Maria Vade Buna ziua! Sunt angajata in mall la o insuliță. Aerul condiționat face probleme așa de mari in mall încât eu și alți colegi ai mei suntem tot timpul ... (vezi toată discuția)
Achizitie obiecte inventar institutii publice Whybal Whybal As vrea sa stiu daca institutiile publice pot achizitiona obiecte de inventar , echipamente electronice, de exemplu laptop-uri, monitoare LCD, calculatoare. Am ... (vezi toată discuția)