avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Repetent sau corigent ?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Repetent sau corigent ?

Am o fetita de 13 ani si 6 luni ,clasa a I-a,a II-a ,a III-a primul semestru le-a facut in Germania,cu greu am reusit sa o inscriu la o scoala cu predare in limba germana (Bistrita).In clasa a V-a au inceput problemele la romana (fetita nu prea stia sa scrie ,la matematica si la istoria sasilor .A ramas corigenta anul trecut ,cu greu a luat corigenta ,acum fiind pe clasa a VI-a a ramas din nou corigenta la materiile sus amintite ,in total trei .Intrebarea este ,ramane repetenta sau exista ceva ,nu stiu ,pentru a putea sa dea ceva examene sa poata sa treaca in clasa a 7-a,sau daca mai are vreo sansa si ce trebuie facut .Nu intru in detalii de ce s-a ajuns aici ,dau doar un mic indiciu ,nu ne-am putut permite (material)ceea ce alti copii (parinti )si-au permis .Va multumesc pentru intelegere .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Art. 202.
(1) Sunt declarați repetenți:
a) elevii care au obținut calificativul "Insuficient"/medii anuale sub 5,00 la mai mult de două discipline de învățământ/module care se finalizează la sfârșitul anului școlar. Prevederile se aplică și elevilor care nu au promovat, la mai mult de două module, la examenele de corigență în sesiunea specială, organizată în conformitate cu Art. 201, alin.4.

Fetita dvs e repetenta.
Trebuie sa faca un efort in timpul anului, poate o ajutati si dvs ca parinte, nu lasati sa se ajunga la acest rezultat la final de an.
Ziceti ca se preda in germana, deci la istoria sasilor, nu e de neinteles, ci de invatat, poate nu retine, poate problema e in alta parte, ar trebui controlata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult ,stiti ce imi pare rau ,ca la celelalte materii are note foarte bune ,asadar nu este problema doar la noi ,ca parinti .Am stat de vorba cu profesorul de romana ,adica am dorit sa stau ,dar cum nu a avut timp ,am renuntat .In sfarsit ,asta este .Imi pare rau ca trebuie sa o transfer la alta scoala .Asta-i viata ,de cele mai mult ori ,profesorii (nu toti ) se razbuna pe copii din cauza problemelor din familie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea deciziei de a lasa un copil repetent rdinu rdinu se poate contesta decizia de a lasa un copil din clasa a-6-a repetent datorita acumularii a 3 corijente (conform regulamentului ministerului invatamantului), ... (vezi toată discuția)
Elev cu ces dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Buna ziua! Elevii cu CES pot fii lasati repetenti/corigenti? As dorii si legea in care e specificat acest lucru.... o zi buna! (vezi toată discuția)
Situație neplăcută într-un liceul economic Mares Florina Mares Florina Sunt mama a patru copii pe care iam crescut frumos cred eu dar cu ultimul se pare ca nu ma descurc asa bine .Va rog din suflet sa mă ajutati cu un sfat .Am ... (vezi toată discuția)